Sektörel

Korkutan açıklama: Konut fiyatları dolar bazında yüzde 30-40 artabilir

Konut kredi faizlerinin düşmeye başlamasıyla satılık ilanlarındaki ev fiyatları yükselişe geçti. Bu arada Merkez Bankası dolar kuru için yıl sonu beklentisini 36,63 olarak açıkladı. Yatırım danışmanı Cihat Çiçek kur sabit tutulursa konut fiyatlarının dolar bazında yüzde 30-40 artacağını söyledi.

Konut piyasasında uzun dönemdir yaşanan durgunluk, kredi faizlerindeki düşüşle hareketlenmeye başladı. Ziraat Bankası’nın konut kredi faizini 2,79’a indirmesinin ardından bazı özel bankalarda faizleri düşürmeye başladı. Artan kiralar ve konut fiyatları karşısında vatandaş bir an önce ev sahibi olmak isterken, Merkez Bankası dolar kuru için yıl sonu beklentisini 36,63 olarak açıkladı.

Ekonomideki belirsizlik sürerken, konut fiyatlarındaki reel ve nominal düşüş Ağustos ayı ile birlikte yerini yükselişe bıraktı. Parasını mevduatta tutan yatırımcılar da yeniden gayrimenkule yönelmeye başladı.

Yaşanan bu gelişmeler çerçevesinde 171 bin takipçili yatırım danışmanı Cihat Çiçek, https://x.com/turc35 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kurun sabit tutulması halinde konut fiyatlarının önümüzdeki günlerde dolar bazlı yüzde 30-40 artabileceğini söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM

Belediyeler iki şehirde 40 taksitle arsa ve arazi satıyor!

Yüzde 2,79 faizle konut kredisi almak mantıklı mı? Kredi yapılandırması nasıl oluyor?

Akbank konut kredisi hesaplama detayları Ekim 2024! 1 milyon TL kredinin aylık taksitleri kaç TL?

İnşaat ciro endeksi yüzde 75 arttı! TÜİK son dakika rakamları duyurdu! 

Merkez Bankası açıkladı! Doların yıl sonunda geleceği seviye resmen belli oldu! Yatırımcılar ters köşe olacak!

Beklenen büyük Marmara depreminin bilinenleri ve bilinmeyenleri! Büyüklüğü 7.5'ten küçük mü, daha mı büyük?