11 / 10 / 2024

İnşaat ciro endeksi yüzde 75 arttı! TÜİK son dakika rakamları duyurdu! 

İnşaat ciro endeksi yüzde 75 arttı! TÜİK son dakika rakamları duyurdu! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ağustos ayında, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 41,8 artış kaydetti. İşte ayrıntılar...




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ağustos 2024'e ilişkin ciro endeksleri açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 3,7 artış gösterdi. 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, aynı ayda yıllık bazda yüzde 41,8 yükseliş kaydetti. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 75 arttı! TÜİK son dakika rakamları duyurdu! 

İNŞAAT CİRO ENDEKSİ ARTTI 

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ağustos ayında yıllık bazda yüzde 26,7 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de söz konusu ayda bir önceki aya oranla yüzde 1 yükseliş kaydetti. 

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ağustos ayında yıllık bazda yüzde 75, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksi temmuz ile karşılaştırıldığında yüzde 10,9 artış gösterdi. 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, haziran ayında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 58 artış göstermişti. TÜİK tarafından açıklanan Haziran 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, haziran ayında yıllık bazda yüzde 103,5, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde de mayıs ile kıyaslandığında yüzde 12 artış yaşandığı belirtilmişti. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 75 arttı! TÜİK son dakika rakamları duyurdu! 

TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİNDE SON DURUM NE? 

Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, ağustos ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 42,8, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki aya oranla yüzde 4,2 yükseldi. 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ağustos ayında, 20232ün aynı ayına göre yüzde 55,5, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 3,3 arttı. 

Beklenen büyük Marmara depreminin bilinenleri ve bilinmeyenleri! Büyüklüğü 7.5'ten küçük mü, daha mı büyük? 

Herkes bekliyordu, en düşük memur maaşında yeni senaryo ortaya çıktı! İşte o rakamlar!

Merkez Bankası açıkladı! Doların yıl sonunda geleceği seviye resmen belli oldu! Yatırımcılar ters köşe olacak!


Geri Dön