02 / 05 / 2024

Korkuteli Arasta Çarşısı esnafı restorasyon istiyor!

Korkuteli Arasta Çarşısı esnafı restorasyon istiyor!

Korkuteli Belediyesi dün arasta çarşısında yapılacak projeler ile ilgili olarak bölge esnafı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Gökçe, çarşının ne olacağı ile ilgili olarak oylama yaptı. Oylamaya göre yenileme yapılmasına karar verildi.



Korkuteli Belediyesi dün arasta çarşısında yapılacak projeler ile ilgili olarak bölge esnafı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Gökçe, çarşının ne olacağı ile ilgili olarak oylama yaptı. Oylama sonucunda arasta çarşısına yenileme yapılmasına karar verildi.


DÜN saat 14.00'da Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, arasta çarşısı esnafi ile biraraya geldi. Toplantıda arasta çarşısına yapılacak olan projeler tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Gökçe yapmış olduğu açıklamada, "Ben belki gece geç saatlere kadararasta çarşısının cıvıl cıvıl olacağını düşünenlerdenim" diye konuştu. 


"İLÇEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK" 


İlçenin karanlık görüntüsünü dağıtmak istediklerini belirten Gökçe, "Belki birçoğunuz orada dükkanlarınızı geceleyin de açacaksınız. Korku teli'nin karanlık ve puslu görünümünü de beraberce dağıtmış olacağız. 

Hem ilçemize bir katma değer sağlayacak, hem sizlerin ticaretine bir katkı sağlayacak" dedi. 


"ARASTANIN YENİLENMESİ İSTENİYOR" 


Bölge esnafı ile toplantılara devam edeceklerini de kaydeden Gökçe, "Bu nedenle biz bununla ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirdik. Aşağı yukarı 100 kişinin üzerinde bir anket çalışması yaptık. Bunlardan yüzde 70'i restorasyon ve yenileme çalışmasını istediğini söylemiş, 37 kişi restorasyon olmasın, kentsel dönüşüm olsun demiş. 8 kişi de burası böyle kalsın demiş. Yani büyük bir oranda gerçekten oranın yenilenmesi isteniyor" diye konuştu. 


"KALICI ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR" 


İlk olarak kentsel dönüşümü anla1 tan Gökçe, "Burada iki seçenek önümüzde duruyor. B iıincisi bu bölgenin tamamen yıkılıp kentsel dönüşümle birlikte yeniden yapılması, bunu birçok prosedürü ve şartı var. Bununla ilgili de büyük bir dosya hazırladık ama sizin izniniz olmadan kesinlikle böyle bir olaya girişmeyeceğiz. Biz biliolacak. Ama yarın bir gün bunu niye gündeme getirmediniz demesinler diye bu seçeneği de esnafımıza sunuyoruz" dedi. 


"MAĞDURİYETİME OLACAKTIR" 


Türkiye'nin birçok yerinde kentsel dönüşüm yapıldığını ifade eden Gökçe, "Biliyorsunuz ki Türkiye'nin birçok yerinde kentsel dönüşümle ilgili projeler hazırlanıyor. Ama takdir ederseniz ki ister istemez herkesin mağduriyetleri olacaktır Ama kentsel dönüşüm asıl ve köklü çözümdür. Korkuteli'nin ve çocuklarımızın geleceği için kentsel dönüşüm gerekiyor. Devletimizin bununla ilgili çok ciddi katkıları var. Bu konudaki düşüncelerinizi ve sorularınızı biraz sonra alacağız" diye konuştu. 


TİCARİ HAYATA ZARAR VERMEDEN YENİLEME YAPABİLİRİZ" 


Yenileme ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökçe, "İkinci bir husus. Bu bölgenin sizlere zarar vermeden, ticari faaliyetler aksamadan, dükkanlarını yeniden tadilat yapmış esnaflarımız hariç olmak üzere, mülk sahibi olduğunuz dükkanların masraflarını karşılamanız halinde bu bölgenin yeniden restorasyonu ve burada düzgün bir yapılanmanın hazırlanması gibi bir seçeceğimiz var" dedi 


"HENÜZ KARAR VERMEDİK" 


Daha proje ile ilgili karar vermediklerini de kaydeoen Gökçe, "Buda bizim ikinci alternatifimiz. Dalıa ne tip bir proje olacağı ile ilgili bir çalışmamız yok. Üzerinin kapatılması, biı* kat dalıa desteklenerek yukarı çıkılması gibi seçenekler olacak. Ama esnafımızı mağdur edecek bir projeye de imza atmayız. 

Bu bir hazırlık süreci. Yazı atlattıktan sonra, çalışacağız" dedi. 


ESNAF YENİLEME İSTEDİ 


Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin açıklamalarından sonra İmar ve Şehircilik Müdürü Sadık Önal, esnaflara yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.'Sonrasında ise esnaflarla belediye yetkilileri arasında soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Gökçe, Arasta'da kentsel dönüşüm mü? Yoksa yenileme mi olsun oylaması yaptırdı. Yapılan oylamada esnafların büyük çoğunluğu yenileme istedi. 


Korkuteli Gündem


Geri Dön