28 / 04 / 2024

Koronavirüs salgını Kanada’daki evsizlerin sayısını artırdı!

Koronavirüs salgını Kanada’daki evsizlerin sayısını artırdı!

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının Kovid-19 salgınıyla beraber arttığı belirtildi.



Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla beraber arttığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kısa adı CAEH (Canadian Alliance to End Homelessness) olan Kanada Evsizliği Sona Erdirme İttifakı isimli kuruluş tarafından Nanos araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırmasında, ülke genelinde toplam 235 bin civarında olduğu sanılan evsizlerin sayısının, aslında daha fazla olduğu belirtildi.

Koronavirüs salgınıyla beraber başgösteren ve halen devam eden ekonomik zorlukların, birçok insanı kirasını ödeyemez duruma soktuğu belirtilen araştırmada, Kanada’da sokaklarda yaşayan evsiz sayısının, nüfusun yaklaşık yüzde 5’i olduğu ve bunun da 1,6 milyon kişiden az olmadığı belirtildi.

Araştırma sonuçlarını masaya yatıran CAEH CEO’su Tim Richter, "Evsizliğin ne kadar yaygın olduğunu ve kaç Kanadalının hayatına dokunduğunu görmek ilginç" dedi.

Ankete katılan kiracıların yüzde 25'inin gelecek ayın kirasını ödemekten endişe duyduğunu dile getiren Richter, "Bu, Kanada'daki konut krizinin aciliyetine ve Kovid-19 salgınının etkisine işaret eden oldukça endişe verici bir istatistik. Salgının ekonomik etkisi, düşük gelirli veya güvencesiz işlerde çalışan alt gelir grubu Kanadalıları orantısız bir şekilde etkilemeye devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Richter, yaşanan belirsizliğin evsiz insan sayısını artırabileceğinden endişelendiklerini de belirtti.

 

Los Angeles'ta evsiz oranı arttı!


Geri Dön