03 / 05 / 2024

Korozyon'dan ısı yalıtım ile korunun!

Korozyon'dan ısı yalıtım ile korunun!

inaların depreme ve aşınmalara karşı dayanıklı olması, göçme riskinin azaltılması ve yeni inşa edilecek binaların depreme dayanıklı olması konut alırken aranan en önemli kriterlerden biri halini aldı...




ISI yalıtımı ile binaların dayanıklılığını arttırmak mümkün. Binaların depreme ve aşınmalara karşı dayanıklı olması, göçme riskinin azaltılması ve yeni inşa edilecek binaların depreme dayanıklı olması konut alırken aranan en önemli kriterlerden biri halini aldı. Deprem sonrasında yapılan araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda, binaların yüzde 64'ünde donatı korozyonu olduğu tespit edildi. 


DAYANIKLILIK ÖNEMLİ 

Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcı Gülay Dindoruk, binanın sağlam olması ve içinde aşınma ve korozyon gibi ömrünü kısaltan etmenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Yüzeyleri uygun şekilde korunmayan metal ve metal alaşımlarının bozulmasıyla oluşan korozyon sonucu binalar yıpranıp dayanıklılığını kaybediyor. Bu etkileri azaltmanın yolu ise, binanın yapı elemanlarına değişik şekillerde giren su ve oksijeni uzak tutmaktan geçiyor" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön