16 / 05 / 2024

Koru Florya, 298 konut ve 2 katlı AVM'den oluşuyor!

Koru Florya, 298 konut ve 2 katlı AVM'den oluşuyor!

Aydınlı, ARKE, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife Ortaklığı; TOKİ 'ye ait olan ve Florya 'da kalan son büyük arazide bölgenin en büyük ve lüks projesi olacak ‘KoruFlorya 'yı dün satışa çıkardı



Florya 'nın en büyük ve lüks projesi satışa çıktı en küçük daire 813 bin lira

42 dönümlük arazide 298 konut ve 2 katlı alışveriş merkezinden oluşan projeye satışa çıkmadan 1.500 kişiden ön talep geldi. 3+1 'den 7+2 'ye büyük dairelerden oluşmasıyla kalabalık aileleri hedefleyen projede fiyatlar 813 bin lira ile 3 milyon 900 bin lira arasında değişiyor.

Lüks apartman ve küçük ölçekli sitelerin ağırlıkta olduğu Florya 'da kalan son büyük arazide  TOKİ  ve Aydınlı, ARKE, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife işbirliğiyle başlatılması planlanan ilçenin ‘en lüks ' sitesi, dün itibarıyla satışa çıkarıldı. 42 bin 245 metrekarelik arazide 6 'şar katlı 7 blokta 298 konut ve 2 katlı alışveriş merkezinden oluşacak KoruFlorya adındaki proje, büyük dairelerden oluşması, bölgede sosyal alanı olan tek site olması ve bölgenin en büyük alışveriş merkezini de içermesiyle dikkatleri çekti. Projeye daha satışa çıkmadan 1.500 'e yakın ön talep aldıklarını kaydeden KoruFlorya İcra Kurulu Başkanı ve Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, “Bu, beklentimizin üzerinde bir talep oldu. Florya 'da binalar iç içe ve konut arzı arsa yokluğundan talebi karşılamıyordu. İnsanlar ne zaman satışa çıkacaksınız diye devamlı satış ofisimize uğruyor. Konutların tamamının kısa bir süre içinde satılmasını bekliyoruz ” diye konuştu.

Florya 'yı ‘aile rezidans ' kavramıyla tanıştıracaklarını belirten Kavurmacı, “KoruFlorya, geleneksel Türk mahalle hayatını Florya 'ya geri getirecek. Florya bölgesi zaten geniş metrajlı yapıların tercih edildiği, kalabalık nüfuslu ailelerin yaşadığı bir bölge. Bizde de 7+2 dubleks daire tiplerine talep oldukça yoğun. Lüks konutu aile rezidansı kavramıyla birleştirdik ” dedi.

Arazi bedeli 718 milyon TL

Araziyi TOKİ 'nin Mayıs 2010 'da hasılat paylaşımı yoluyla açtığı ihalede 718 milyon TL teklifle aldıklarını hatırlatan Kavurmacı, “İhalede TOKİ 'ye garanti ettiğimiz tutar 225 milyon 430 bin lira, hasılatta üzerindeki ilave TOKİ payı ise yüzde 32 'ydi. Projeye arsa payı hariç 250 milyon TL yatırım yapacağız ” diye konuştu. Hafriyatı ve temeli atılan projenin 2 yılda teslim edileceğini söyleyen KoruFlorya Aile Rezidans Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt ise projeye başlamadan önce daire tiplerini Florya 'da oturan ailelerle focus grup çalışmalarıyla şekillendirdiklerini ifade etti. Özyurt, “İnşaat alanı 280 bin metrekare olan KoruFlorya 'da tek katlı daireler bölge halkının beklentisi üzerine 3+1 ile 5+1, dubleks daireler de 4+2 ile 7+2 arasında değişiyor. Büyüklüğü 162-483 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 813 bin lira ile 3 milyon 900 bin lira arasında yer alıyor ” dedi.

2 katlı AVM üzerİne kurulu evler denİz ve orman manzaralı

KoruFlorya 'da daireler, alışveriş merkezinin üzerinde konumlandırılacak olmasıyla orman ve deniz manzaralı. Kat bahçeleri ve panoramik terasları olacak dairelerde bitki olarak Floryanın simgesi ‘hanımeli ' kullanılacak. Lobi, ortak aktivite ve toplantı salonları, çocuk oyun alanları, sağlık merkezi, fitness center, çok amaçlı stüdyolar, kapalı yüzme havuzları, hamam, sauna, buhar ve masaj odaları bulunacak projede alışveriş merkezinin 50 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 200 mağazası olacak. Atatürk Havaalanı, Bakırköy deniz otobüsü, metrobüs, banliyö tren hattı,  Marmaray  Tüp Geçişi 'ne olan yakınlığıyla KoruFlorya, ulaşımda çok sayıda alternatif sunuyor.

TOKİ hasılat projelerinden 5 milyar TL kazandı

“TOKİ olarak 512 bin konut ile konut üretim hedefini aştıklarını dile getiren TOKİ İstanbul Bölge Müdürü Niyazi Özdemir ise bunun yüzde 84 'ünün sosyal konutlar, yüzde 16 'sının ise hasılat paylaşımı projelerden oluştuğunu belirterek hasılat paylaşımı projelerden 9.7 milyar TL 'lik gelir elde etmeyi planladıklarını, TOKİ kasasına ise 5 milyar TL girdiğini kaydetti. 2003 yılından bu yana yapılan ve toplam yatırım bedelinin 35 milyar TL olduğu 3 bin ihalede 22 milyar TL 'yi hakediş olarak ödediklerini belirten Özdemir, bundan sonra kentsel dönüşüm projelerine odaklanacaklarını ifade etti.
Vatan


Geri Dön