30 / 04 / 2024

KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor!

KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) çevre yatırımları ile de örnek oldu. KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor...




Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) çevre yatırımları ile de örnek oldu. 10 bin metreküp gün kapasiteli ilk etap arıtma tesisi çalışan, ikinci etap arıtma tesisi ihalesini de İZKA desteğiyle hayata geçirecek olan KOSBİ, şimdi de arıtma tesisinde çıkan çamurunun azaltılması ve ekonomiye kazandırılması için proje hazırlıyor.


'Proje hazırlıyoruz'

Arıtma çamurunun bertaraf edilmesi için dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Alman Remondis yetkilileri ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun da katıldğı toplantıda bir araya gelen KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve yönetim kurulu üyeleri, çamur bertaraf teknolojisi hakkında bilgi aldı. 

Toplantıda konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, sürdürülebilir bir büyüme için çevrenin korunmasına çok önem verdiklerini belirterek, bu amaçla bölgede arıtma tesisi kurduklarını söyledi. Arıtma tesisinin enerji ihtiyacının karşılanması için de güneş tarlası projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Porsuk, "Bölge sanayisinin çevre ile uyumlu bir şekilde büyümesi için çalışıyoruz. Bu amaçla bölgemizde merkezi atıksu arıtma tesisinin yapımına 2010 yılında başladık. Günlük 40 bin metreküp kapasiteli tesisin ilk etapta 10 bin metreküplük bölümünü hizmete açtık. Tesisin ikinci etabının yapımı için de İZKA mali destek programına başvurduk. Bu programa dahil olmamız ile birlikte tesisin ikinci etabını da hizmete alacağız. Bununla birlikte artan arıtma kapasitesi ile birlikte hali hazırda arıtma tesislerinin ortak sorunu olan arıtma çamurlarının bertarafı konusunda da çözüm arayışlarına girdik. Bu konuda da proje hazırlıklarımız sürüyor" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön