06 / 01 / 2025

KOSBİ'li sanayiciye yılda yarım milyonluk kazanç!

KOSBİ'li sanayiciye yılda yarım milyonluk kazanç!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları sonucunda bölge sanayicisine her yıl 500 bin TL kazandırdı.



Daha önce yüzde 1.2 olan teknik kayıpları 2014 yılı sonu itibariyle yüzde 0,6'ya indiren KOSBİ, bu sayede sanayicilerin enerji maliyetlerini de düşürdü. 



500 BİN LİRA CEPTE KALDI 

Geçtiğimiz günlerde arıtma tesisinin ihtiyacı olan elektriği üreten güneş paneli tarlasıyla gündeme gelen KOSBÎ'de enerjinin verimli kullanılması için yeni bir yatınm daha geldi. 


KOSBÎ'nin öz kaynağıyla gerçekleştirilen Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ile 2009 yılında başlanan elektrik dağıtım şebekesinin iyileştirilmesi çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi. Yapılan yatırımla KOSBİ Bölge Müdür Vekili Mükremitı Zülkadiroğlu, elektrik dağıtım şebekesindeki iyileştirme yatırımları ile bölge sanayicisine 500 bin TL katkı sağladıklarını söyledi birlikte elektrik ve doğalgaz ve atık su tüketimleri eş zamanlı ve anlık olarak uzaktan izlenebilir hale geldi Bu sayede sayaç okuma, faturalama, abonman gibi işletim sistemindeki birçok kolaylığın yanı sıra teknik kayıplarda doğru olarak ölçümlenebilir bir yapıya kavuştu.2014 sonu itibariyle KOSBÎ'nin teknik kayıplarının yüzde 0,6 ya indiğini dile getiren KOSBİ Bölge Müdür Vekili Mükremin Zülkadiroğlu, bugünkü elektrik tarifesiyle bölge sanayicisinin yıllık yaklaşık 500 bin TL tasarruf sağlanmış olduğunu söyledi. Yeni kurulan OSOS sayesinde elektrik kullanımının anlık olarak izleyebildiğini belirten Zülkadiroğlu böylelikle fabrikaların üretimde kullandığı elektriğin kayıp ve kaçaklarım kontrol allında tutabildiklerini söyledi. Sanayicilerin kendi enerji tüketimleri ile günlük ve saatlik yük profillerini izleyebildiklerini belirten Zülkadiroğlu, "Bu veriler ışığında fabrika idarecileri üretim planlarım enerjinin verimli kullanılması doğrultusunda yapabilme imkanına kavuşmuş oldu" dedi. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön