04 / 05 / 2024

KOSBİ kazancı

KOSBİ kazancı

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları sonucunda bölge sanayicisine her yıl 500 bin TL kazandırdı.

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı süresi nasıl hesaplanır?

Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması halinde değer artışı kazancı ödeniyor. Peki, değer artış kazancı süresi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisinin mükellefi kimdir?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar uygulanıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinin mükellefi kimdir?

Değer artış kazancı vergisini kimler ödemez?

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kimler ödemez?

Değer artış kazancı vergisini kim öder?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyetler de bulunuyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kim öder? Kim ödemez?

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Değer artış kazancı vergisi sorgulama!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte değer artış kazancı vergisi sorgulama..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Mesken, işyeri, arsa gibi gayrimenkullerini satın aldıktan itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler vergi mükellefi oluyor. İki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Değer artış kazancı vergisi online ödeme!

Değer artış kazancı vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlayan vergi internetten de ödenebiliyor. İşte değer artış kazancı vergisi online ödeme..

Değer artış kazancı vergisi son günü!

İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi son günü..

Değer artış kazancı istisna tutarı 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların istisnayı aşması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. İşte değer artış kazancı istisna tutarı 2015...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergilendiriliyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

2014 yılı kazançları için ödenen Değer artış kazancı vergisi birinci taksit ödemeleri en son 2 Nisan'da yapıldı. 1 Temmuz itibari ile ise Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı...

KOSBİ kazancı Haberi

KOSBİ kazancı

Daha önce yüzde 1.2 olan teknik kayıpları 2014 yılı sonu itibariyle yüzde 0,6'ya indiren KOSBİ, bu sayede sanayicilerin enerji maliyetlerini de düşürdü. 



500 BİN LİRA CEPTE KALDI 

Geçtiğimiz günlerde arıtma tesisinin ihtiyacı olan elektriği üreten güneş paneli tarlasıyla gündeme gelen KOSBÎ'de enerjinin verimli kullanılması için yeni bir yatınm daha geldi. 


KOSBÎ'nin öz kaynağıyla gerçekleştirilen Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ile 2009 yılında başlanan elektrik dağıtım şebekesinin iyileştirilmesi çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi. Yapılan yatırımla KOSBİ Bölge Müdür Vekili Mükremitı Zülkadiroğlu, elektrik dağıtım şebekesindeki iyileştirme yatırımları ile bölge sanayicisine 500 bin TL katkı sağladıklarını söyledi birlikte elektrik ve doğalgaz ve atık su tüketimleri eş zamanlı ve anlık olarak uzaktan izlenebilir hale geldi Bu sayede sayaç okuma, faturalama, abonman gibi işletim sistemindeki birçok kolaylığın...