30 / 04 / 2024

KOSO'dan 100 milyonluk dev yatırım!

KOSO'dan 100 milyonluk dev yatırım!

Kısa adı KOSO olan Kayseri Oto Sanatkarları Odası yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. Başkan Şeyhi Odakır ve ekibi 100 milyona yaklaşan dev yatırımla dikkat çekiyor.




1.ETAP OTO SERVİSLERİ SİTESİ KAYSERİ 


Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şeyhi Odakır yaptığı açıklamada üretikleri projelerle sanayi esnafına çığır açtıklarını belirterek, "1970'li yıllarda kurulan Mevcut Yeni sanayi bölgemizin artık artan otomotiv sektörüne cevap veremez hale geldiği esnaflarımızın yeni ve geniş servis şeklinde yerlere ihtiyacı bulunduğu bilinen bir gerçekti. Mevcut sanayimizin şehrin içerisinde kaldığı özellikle büyük araçların şehir merkezlerine giriş çıkışlarının zorlaştığı da göz önüne alınarak bu çalışmaların yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Servisleşme adına üyelerimizin daha modern ve otomotiv sektöründe gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmalarının teminini sağlamak için Kayseri Oto Sanatkarları Odası olarak öncülük edip tamamen Odamızın gözetimi ve denetimi altında Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kurulmasının ardından, üyelerimizin daha büyük ve servislerde aranması gereken standartlara uygun bir işyerlerine kavuşabilmeleri için gerekli adımlar atılmış ve Kısa süre içerisinde çok büyük mesafe kat ederek, şehrimizin batısında Üyelerimizin hayalini kurduğu işyerlerimizin inşaat temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. 14.06.2012 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan ihalemizi Alan Aysoy İnşaat Ltd.Şti 100m2, 200m2, 600m2, 1200m2 den oluşan 137 adet işyerlerimizin inşaatlarına hızla başlamış ve bugünlerde %50'si tamamlanmış durumdadır. I.etap sanayi sitemiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2 yıl ödemesiz 13 yıl vadeli %60 kredi desteği ve yıllık %2 faizle yapılmaktadır. Yapılacak olan işyerlerimiz TSE Standartlarına uygun olarak çağın gerektirdiği tüm teknolojik donanından içerisinde barındıracak şekilde yapılıp tasarım ve dizayn edilecektir. 


Servisleşerek büyümenin faydalan ise kaliteli hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti, organizasyonu, kaliteli yönetim anlayışı ve branşında Kayseri ve Türkiye'nin önde gelen Otomotiv Sanayisinden biri olmayı hedefleyerek bu yola çıktık. Amacımız getirmiş olduğumuz değişiklikleri zamanında ve yerinde takip ederek servisleşme yoluna gitmek ve büyümektir, ilk olarak teknolojik bakımdan kendini geliştirmesi ve her dalda uzman ekip ve ekipmanlanyla birlikte, günümüzde Otomotiv sektöründe marka ve model aynını yapmadan Kaporta, Boya, Elektrik, Döşeme, Kasa, Damper, Şase Makas, Mekanik, Fren, Cam v.s. profesyonel ve ekonomik çözümler üretilecektir." dedi. 


2. ETAP OTO SERVİSLERİ SİTESİ


BAŞKAN Odakır, 2. Etap Oto Servisleri Sitesi'nde çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, "İmar yönünden şehirleşmenin şu anda il merkezinin doğu kısmında yoğunlaşması Kaykop, İldem, Beyazşehir mahallelerinde ciddi bir nüfus artışının olduğu yaklaşık 200-250.000 civannda bir nüfusun yaşadığı ve büyümenin süratle arttığı bir bölgede de Oto Sanayi sitesinin yapdması zorunlu hale gelmiştir. Bu bölgenin mevcut oto sanayi sitesine uzaklığı 25km olup en ufak bakım ve onanmda bölge halkının gidiş.dönüş toplam 50 km yol yapması gerekmektedir. Aynca mevcut sanayimizin şehir merkezinde kalmasından dolayı büyük araçlann sanayimize giriş ve çıkışlannda yaşadığı zorluklan ve sıkıntılaıı giderebilmek ve kiracı olarak çalışan üyelerimizi iş yeri sahibi yapabilmek için Yeşilyurt bölgesinde İnşaat Malzemecilerinin hemen yanına Sivas Yolu üzerine bölge sanayi sitesi kurma karan aldık. Buraya yapılacak oto sanayi sitemiz şehrin doğu nüfusu ve Bünyan, Pınarbaşı, Sarız, Sanoğlan, Felahiye ilçelerindeki ihtiyaca cevap verecek kapasitede olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Melikgazi Belediye Başkanımızla ayn ayn yapmış olduğumuz görüşmelerde, Belediye Başkanlarımızda şehrimizin büyüdüğünü artık diğer büyük şehirler gibi bizim şehrimizde de bölge sanayilerine ihtiyaç duyulduğunu ve bu noktada bize her türlü yardımı yapabileceklerini belirtmeleri üzerine, şehrimizin doğusunda yeni bir bölge sanayi sitesi kurmak için plan ve projelere başlanmıştır. 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlan yapılarak onaylanmış Küçük Sanayi Sitesi yeri olarak aynlmıştır. Hızlı bir şekilde KSS olarak aynlan kısmın ifraz çalışmalanna başlanmıştır. 150m2, 300m2 ve 600m2 kapalı alana sahip yaklaşık 250 işyerinden oluşacak II.Etap Sanayi Sitemiz için Odamıza üye esnaflarımızdan şu anda ön kayıtlar alınmakta ve çok yoğun bir talep bulunmaktadır. İfraz işlemlerinin tamamlanmasıyla resmi kayıtlara başlanacaktır. Şimdiden şehrimize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. " dedi. 



Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön