29 / 04 / 2024

Kovid-19'la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL'den başlıyor!

Kovid-19'la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL'den başlıyor!

Koronavirüs salgınıyla beraber karavanlara olan talep arttı. Birçok vatandaş karavan sektörüne girdi. Fiyatların 130 bin TL'den başladığı karavan satışlarında ise hareketlilik artarak devam ediyor.



Trabzon Ortahisar'daki Büyük Sanayi Sitesi'nde otomobil bakım ve servis, mobilya, elektrik tesisatı ve araç aksesuarları alanlarında faaliyette bulunan 10'a yakın kurum, hem karavana rağbetin artması hem de koronavirüs pandemisinde işlerinin azalması sebebiyle karavan sektörüne girdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sebebiyle doğada vakit geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından talep gelen karavanın üretimini gerçekleştiren şirketler, panelvan tarzı araçların içerisinde günlük ihtiyaçların giderilebileceği kısımlar hazırlıyor. 

Kovid-19 la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL den başlıyor!

Marka ve modeli tespit edilen araçları müşterileri için satın alıp istenilen teknolojiyle buluşturan ustalar, aynı zamanda müşterilerin yolladığı araçları da istenilen özelliklere uygun şekilde tasarlayarak son bir senede 80'e yakın karavan yaptı.

Kovid-19 la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL den başlıyor!

"Araca ve donanımına bağlı olarak fiyat değişiyor"

Kentte karavan imalatını gerçekleştiren firma sahibi İsmail Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pandemi döneminde insanların karavan talebinin arttığını ve Trabzon'daki bazı firmaların da bu talebi yanıtlamak için çalıştığını dile getirdi. 

Aydın, Trabzon'un bu konuda yetkin ustalara sahip olduğuna, mobilya, tesisat, izolasyon ve enerji konularında hiç zorlukla karşılaşmadıklarına dikkat çekti. 

Kovid-19 la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL den başlıyor!

Hazırladıkları karavanları bir ayda müşteriye teslim ettiklerine dikkat çekti Aydın, "Karavanla ilk kez tanışan insanlar, içinde her şey olsun istiyor ama karavan sadeliktir. Az eşya, az teferruat rahatlıktır" diye konuştu.

Aydın, bu ayrıntıların fiyatı etkilediğine vurgu yaparak, "Fiyatlar 130 bin liradan başlıyor, 400 bin liraya kadar çıkıyor. Araca ve donanımına bağlı olarak fiyat değişiyor. Trabzon'un yanı sıra şehir dışından da talep geliyor. Yaptığımız işleri görenler müracaat ediyor" açıklamasında bulundu. 

İnsanların pandemi döneminde doğada bulunmak, mesafeyi koruyarak tatil yapmak istediklerine dikkat çeken Aydın, "Bazı arkadaşlarımız evini kapatıp karavanda yaşıyorlar. Belki bir yıldır karavanda yaşayanlar var" dedi.

Karavan turizmi pandemide patladı!


Geri Dön