01 / 05 / 2024

Kozaklı termal turizm tesislerinde seçim nedeniyle doluluk oranları yüzde 35'e düştü!

Kozaklı termal turizm tesislerinde seçim nedeniyle doluluk oranları yüzde 35'e düştü!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşması turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Kozaklı'daki tesislerde, cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla 10 Ağustos'da doluluk oranı yüzde 35'e kadar geriliyor.



Tatilci Can: "Her yıl yaklaşık iki hafta Kozaklı'ya gelip termal suya girerek tatil yapıyorduk. Bu yıl iznimiz cumhurbaşkanı seçimine denk geldiği için bir haftayla yetinmek zorunda kalacağız"


Kozaklı Belediye Başkanı Güven: "Otellerimizin doluluk oranları yüzde 35-40 seviyelerine gerileyecek. Kalanların neredeyse tamamını gurbetçiler oluşturuyor. Otellerdeki doluluk oranlarının düşecek olması seçime katılımın yüksek olacağını gösteriyor"


Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki otellerde, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle doluluk oranı yüzde 35'e kadar düşüyor.


İlçedeki otellerde yüzde 90-95 olan doluluk oranı, seçimin yapılacağı Pazar günü yüzde 35-40'lara kadar düşüyor. Turizmciler, düşüşten olumsuz etkilenmeyeceklerini, 11 Ağustos pazartesi gününden itibaren yine yüzde 90 doluluk oranına ulaşacaklarını düşünüyor.


Kozaklı'daki bir otelin Genel Müdürü Sami Terzioğlu, 230 odalı tesislerinde  Cumartesi gününe kadar 220 odanın dolu olduğunu söyledi. 


Doluluk oranının yüzde 95 seviyelerinde olduğunu ifade eden Terzioğlu, seçimin yapılacağı pazar günü ise sadece 75 odanın dolu olacağını, yerli tatilcilerin neredeyse tamamının oy kullanmak için otelden ayrılacağını dile getirdi.


- "Seçimden sonra daha yoğun olacağımızı düşünüyoruz"


Doluluk oranlarında bir günde yaklaşık yüzde 70 düşüş olacağını belirten Terzioğlu, şunları kaydetti:


"30 Mart yerel seçimlerinde de aynı şey olmuştu. Otellerimiz neredeyse tamamen boşalmıştı. Ama seçimden hemen sonraki günlerde yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşmıştık. Yine böyle bir durum olacağını düşünüyoruz. Yerli tatilciler oylarını kullandıktan sonra tatillerine devam edecektir. Bu seçimde gurbetçi misafirlerimiz otelde kalacak. Yerel seçimlere göre daha avantajlı bir durumdayız. Ayrıca seçim çalışması yapıp yorulan ve tatil yapma imkanı bulamayanlar da seçimden hemen sonra tatil beldelerine akın edeceklerdir. Seçimden sonra daha yoğun olacağımızı düşünüyoruz."


- Tatilciler oy kullanmak için dönecek


Tatil için Adana'dan ailesiyle birlikte bir hafta önce Kozaklı'ya gelen Hasan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimlerinde oyunu kullanmak için tatilini yarıda bırakarak, Pazar günü sabah memleketine döneceğini belirtti.


"Her yıl yaklaşık iki hafta Kozaklı'ya gelip termal suya girerek tatil yapıyorduk. Bu yıl iznimiz cumhurbaşkanı seçimlerine denk geldiği için bir haftayla yetinmek zorunda kalacağız. İznimizin geri kalanını da seçimden sonra başka bir yere giderek değerlendireceğiz" diyen Can, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, adaylara başarı diledi.


Seçimlerin ülkenin geleceğini belirlediği için herkesin özgür ve hür iradesiyle karar vermesi gerektiğini dile getiren Can, "Tatilciler için biraz masraflı olsa da ülke açısından daha hayırlı olacağı için herkesin gerekirse tatilini yarıda bırakarak oylarını kullanması gerektiğini düşünüyorum. Önceden cumhurbaşkanını hep meclis seçiyordu, ilk defa halk oylamasıyla seçilecek, bu da çok önemli. Bize bir hak tanınmış bunu en iyi şekilde kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.


- Otellerde gurbetçiler kalacak


Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven de 7 bin 500 yatak kapasiteli ilçedeki tesislerde 7 bine yakın yatağın dolu olduğunu söyledi. 


Seçim günü tatilcilerin büyük çoğunluğunun oy kullanmak için memleketlerine döneceğini belirten Güven, "Otellerimizin doluluk oranları yüzde 35-40 seviyelerine gerileyecek. Kalanların neredeyse tamamını gurbetçiler oluşturacak. Otellerdeki doluluk oranlarının düşecek olması seçime katılımın yüksek olacağını gösteriyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu.



AA


Geri Dön