01 / 05 / 2024

KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

KPSS-2023/2 tercih tarihleri, birçok lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu memur adayı tarafından merakla beklenmektedir. Bu tarihler hakkında bilgi sahibi olmanız, tercihlerinizi doğru ve zamanında yapmanız açısından son derece önemlidir. İşte KPSS-2023/2 tercihleri ile ilgili detaylar...



KPSS-2023/2 tercih tarihleri ilgili adaylar tarafından merak edilmektedir. Bu dönemde birçok lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu aday, tercihlerini yaparak kamu sektöründe istihdam edilme fırsatını elde etme yolunda önemli adımlar atacak. Tercihlerin zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir.

KPSS tercihleri 2023’te ne zaman yapılacak?

KPSS tercihleri için başvuru tarihleri 20 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 27 Aralık 2023 tarihinde sona erecektir. Bu tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden bireysel olarak gerçekleştirilecektir. Başvurular sırasında T.C. kimlik numaranızı ve aday şifrenizi kullanmanız gerekecektir. Başvuru sürecinin tamamlanması için bu tarihleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

 KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

Merkezi atama takvimi 2023

Merkezi atama takvimi, 2023 ve 2024 yıllarına yönelik olarak belirlenmiş durumda. Bu atamalar kamu sektöründe çalışmayı düşünenler ve mezun olup atanmak isteyenler için önemlidir. 2023 yılının Temmuz ayında gerçekleşecek olan 2. Merkezi Atama birçok aday için heyecanla beklenmektedir. Bu atama, kamu kurumlarına personel alımı yapacakları dönem ifade etmektedir. Ardından, 3. Merkezi Atama, 2023 yılının Aralık ayında yapılacaktır. Bu atama özellikle yılın son döneminde kamu sektöründe iş başvurusu yapmayı ve çalışmayı düşünenler için önem arz etmektedir. 4. ve son Merkezi Atama, 2024 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilecektir. Bu atama kamuda yeni bir iş arayışında olan veya kariyerlerine yeni bir yön vermek isteyen adaylar için değerli bir fırsattır.

Adaylar ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son Kamu Personel Seçme Sınavlarından birine katılmış ve en az bir tanesinden ilgili KPSS puanını almış olmalıdır. Bu koşulu yerine getirmeyen adaylar, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonları tercih edemezler.

KPSS'den 60 puan alan yaşadı: Adalet Bakanlığı sözleşmeli bilişim uzmanı alacağını duyurdu! İşte başvuru tarihi...

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

KPSS 60 puanla AFAD personel alacak! Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! Hemen başvurun!


Geri Dön