28 / 04 / 2024

Kral Sijuwade iş adamlarını Nijerya'ya yatırıma çağırdı!

Kral Sijuwade iş adamlarını Nijerya'ya yatırıma çağırdı!

Nijerya'nın en büyük etnik topluluğu olan Yorubalar'ın Kralı Sijuwade, Türk iş adamlarını nijerya'ya yatırım yapmaya çağırdı



Selçuk Uysal- Nijerya´nın en büyük etnik topluluğu olan Yorubalar´ın Kralı Alayeluwa Oba Okunade Sijuwade 2.Olubuse, Türk iş adamlarını Nijerya´ya yatırım yapmaya çağırdı.

Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Afrika´da faaliyet gösteren Eser Taahhüt ve Sanayi A.Ş´nin davetlisi olarak Türkiye´ye gelen Kral Sijuwade A.A muhabirinin sorularını yanıtladı.

Nijerya´nın en büyük kabilesi olan Yorubalar´ın millat önce 8 bin yıl önceye ulaşan tarihleri olduğunu anlatan kral, başında bulunduğu Yoruba Kralllığı´nın ise 1000 yıllık olduğunu ifade etti.

Sijuwade, Nijerya´nın sahip olduğu 150 milyon nüfusun 40 milyonunu Yorubaların oluşturduğunu, Nijerya dışındaki dünya geneli Yoruba nüfusunun ise 240 milyonu bulduğunu söyledi.

Son yıllarda Nijerya´da telekomünikasyon, madencilik, doğal gaz, petrol, inşaat yatırımlarının arttığını, hükümete ait elektrik şirketlerinin özelleştirmeye çıktığını bildiren kral, Türk yatırımcılara arsa tahsisi başta olmak üzere her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, Türk iş adamlarını Nijerya´ya yatırıma çağırdı.

-ESER´DEN NİJERYA´DA 237 MİLYON DOLARLIK DEMİRYOLLARI REHABİLİTASYONU İŞİ

Nijerya´da 237 milyon dolarlık demiryolları rehabilitasyonu işi alan Eser Taahhüt ve Sanayi A.Ş´nin Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu ise bünyelerinde 10´u yurtdışında yer alan 20 şirket bulunduğunu bildirdi.

Birçok Afrika ülkesindeki temas ve ortaklıklarla yeni iş olanakları kurduklarını anlatan Adiloğlu, Nijerya´da da kamu - özel sektör ortaklığında (PPP) iki şirket kurduklarını söyledi.

Adiloğlu, Nijerya´da PPP modeli ile ülkenin en büyük asfalt dökme tesisini hayata geçirdiklerini, söz konusu yatırımın 15 milyon dolara gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün Nijerya ziyaretinin iki ülke arasındaki ticaret köprüsünün güçlenlendirdiğini dile getiren Adiloğlu, Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan´ın da önümüzdeki günlerde Türkiye´ye gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Eser Taahhüt ve Sanayi A.Ş 1986 senesinde kuruldu. Kuruluşundan bu yana başta altyapı inşaatları olmak üzere genel müteahhitlik hizmetleri sunan şirket, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Afrika´da faaliyet gösteriyor.

Eser Taahhüt ve Sanayi A.Ş, Amerika´nın Engineering News Record (ENR) isimli dergisinin her yıl yayımladığı dünyanın en büyük 225 inşaat şirketleri 2010 listesine girmiş, Suudi Arabistan´da üstlendiği gökdelen, üniversite ve ekonomi şehri alt yapı işleriyle de sektörde son dönemlerde adından bahsettirmişti.
AA


Geri Dön