20 / 07 / 2024

Kraliyet malikanesini yarasalar bastı!

Kraliyet malikanesini yarasalar bastı!

Bir zamanlar Eski York Düşesi Sarah Ferguso ve Prens Andrew’in yaşadığı evin yeni sahipleri yarasalar oldu. 2007 yılında Kazak milyonerin satın aldığı malikâneye hayvanlara zarar verileceği gerekçesiyle çivi bile çakılamıyor...




Bir zamanlar Eski York Düşesi Sarah Ferguso ve Prens Andrew’in yaşadığı evin yeni sahipleri yarasalar oldu. 2007 yılında Kazak milyonerin satın aldığı malikâneye hayvanlara zarar verileceği gerekçesiyle çivi bile çakılamıyor.


İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew ve eski karısı Sarah Ferguson’un bir zamanlar yaşadığı ev harabeye döndü. 2007 yılında Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in üvey oğlu Timur Kulibayev’e satılan evde şimdi nadir bulunan türdeki yüzlerce yarasa çirit atıyor. 5 farklı türdeki yarasanın yaşam alanına dönüşen 15 milyon poundluk malikâne ne yıkılabiliyor ne de satılıyor. Bunun nedeniyse eve yerleşmiş canlı türlerine zarar vermemek. Yetkililer yakın bir alanda yarasalar için doğal bir ortam hazırlanıp, hayvanların oraya taşınmasının ardından yıkım ya da tamirat izni verileceğini açıklıyor. Kraliçe Elizabeth’in oğlu Andrew’e düğün hediyesi olarak verdiği evde 12 yatak odası, yüzme havuzu, bilardo ve sinema salonu bulunuyor. Kazak milyonerin malikâneyi İngiliz ticaret elçisi olarak görev yaptığı süre boyunca Prens'in dostluğunu kazanmak için satın aldığı yönündeki spekülasyonlar çıkmıştı.



Akşam 


Geri Dön