29 / 04 / 2024

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.



Belirli faiz  oranında ve vade koşuluyla kredi veren bankalar, kredi almak isteyenlerin kredi notlarına ve gelir durumlarına göre kredi vermektedir. Bu detaylar ne kadar dikkate alınsa da kredi geri ödemeleri yapamayan bireyler oldukça fazladır. Bu durum hem bankaları hem de kredi alan bireyleri zor duruma sokmaktadır. İhtiyaçların giderilmesi için verilen kredileri ödeyemeyen tam 272 kişinin olduğu verilere kaydedilmiştir. 

Geçen yıldan bu yıla kadar artan kredi kullanımı

Kredi kullanımında yaşanan artış bankaların kredi tutarlarını sınırlamaya yönlendirmektedir. İhtiyaç kredileri için en yüksek tutar 70 bin TL olarak belirlenirken konut ve taşıt kredilerine de sınırlamalar geldi. Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, Ocak-Mart döneminde kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. 

2022 yılıyla kıyaslandığında kredi kullanan kişilerin %58 oranında arttığı görülmektedir. Geçen yılın ilk aylarına göre kullanılan kredi tutarı %168 oranında arttı. Tüketici ve konut kredilerindeki bakiye tutarı ise 1 trilyon 99 milyar olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de toplam kredi kartı kullanıcısı ise 27 milyon 249 bin kişi olarak rekor kırdı. Tüketici ve konut kredilerindeki toplam bakiyenin ise yüzde 50 oranında arttığı kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön