03 / 05 / 2024

Kredi borcunu ödemeyen çiftçiler icralık

Kredi borcunu ödemeyen çiftçiler icralık

Çanakkale Bayramiç Ziraat Bankası Şubesi, aldıkları kredileri geri ödemeyen çiftçiler hakkında icra takibi başlattı. İcra takibi sonucunda satışa çıkarılan tarlaların listesi de, bankanın camına asıldı



Çanakkale Bayramiç İlçesi'ndeki bir banka şubesi, kredilerini geri ödeyemeyen çiftçilerin icra yoluyla satışa çıkarılan tarlalarının listesini, daha kısa sürede müşteri bulunabilmesi için camına astı.
Küresel kriz finans sektörü, sanayi sektörü, Kobi'lerin yanı sıra tarım kesimini de olumsuz etkiledi. Bayramiç İcra Müdürü Firdevs Kaygınok, 2007 yılında 325 kişi hakkında icra takibi başlattıklarını, bu rakamın 2008 yılında ilçe genelinde 650'ye yükseldiğini belirtti. Kaygınok, icra davalarının daha çok kırsal kesimde yaşayanlar hakkında açıldığını, önümüzdeki aylarda icra dosyası sayısında büyük artış olabileceğinin göstergelerinin şimdiden belirmeye başladığını vurguladı.
Bayramiç Ziraat Bankası Şubesi de, aldıkları kredileri geri ödeyemeyen çiftçiler hakkında icra takibi başlattı. İcra takibi sonucunda satışa çıkarılan tarlaların listesi de, daha kısa sürede müşteri bulunabilmesi için bankanın camına asıldı. Listede 11 çiftçinin tarlasının icrayla satılacağı duyuruldu. Ziraat Bankası Şubesi Müdürü Mustafa Şahin, tarlaların kredi borcu yüzünden icrayla satışa çıkarıldığını doğruladı.

`Sıfır faizli kredi verilsin'
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Geçen yıl ve bu yıl çiftçinin ürünü para etmedi. Bu yüzden de üretici bankalardan çektiği kredileri ödeyemedi. Kredi borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Bakın KOBİ'lere sıfır faizli kredi verildi. Biz de hükümetten çiftçiye aynı şartlarda kredi verilmesini talep ediyoruz. Çiftçinin ayakta kalabilmesi için bu gereklidir" diye konuştu. Bayramiç Esnaflar ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım da, piyasada büyük bir durgunluk olduğunu belirterek, "Esnaf çok zor şartlar altında olmasına rağmen birbirlerinden borç alarak krizi atlatmaya çalışıyor. Ama kırsal kesimdeki krizin derinleşmesiyle, ticareti köylüye dayanan esnafımız çok zor durumda" dedi.
Radikal

Geri Dön