30 / 04 / 2024

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Paraya sıkışanların ilk tercihi kredi çekmek olurken, imzalanan bir sürü evrak arasında neyi niye imzaladığınızın farkına varmadığınız oluyor.  Kredi çekerken bazı bankaların  zorunlu tuttuğu o işlem nedeniyle hesabınızdan kesilen o parayı geri alabilirsiniz.  Peki nasıl başvuru yapılacak? E- Dev



Kredi çeken çoğu kişi bu ayrıntıyı bilmiyor ancak, kredinin ödenmesini garanti altına almak için bazı bankaların imzalattığı zorunlu hayat sigortasını itiraz halinde geri almak mümkün.

Peki banka kredisinde zorunlu sigorta bedeli nasıl geri alınır? Nereye başvurmak gerek?

Çektiğiniz kredinin taksit ödemeleri sürüyorsa,  krediyi çekmenizin üzerinden yıllar geçmiş olsa da başvuru yaparak bu parayı geri alabilir ve cebinize koyabilirsiniz. Eğer çekilmiş olan kredinin ödemesi halen sürüyorsa, yapılan hayat sigortası da hala geçerliyse geç kalmadan başvuru yapın.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Krediyi çekerken yapılan hayat sigortası bedelini geri almak için başvurunuzu  www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapabiliyorsunuz.

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Enflasyon artış hızıyla birlikte kredi çekenlerin sayısı da çığ gibi büyüyor. Fakat pek çok kişi, onları sevindirecek önemli bir ayrıntıyı bilmiyor. Kredi kullanırken ödenen hayat sigortası poliçesi bedeli geri alınabilir.  Bunun için e-Devlet üzerinden  üzerinizde aktif hayat sigortası bulunup bulunmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Kredi çekmiş olanlar, e-Devlet paneline girerek, bu süreci kolayca başlatabiliyor ve yaptığı ödemeyi geri alabiliyor.


Geri Dön