15 / 05 / 2024

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Paraya sıkışanların ilk tercihi kredi çekmek olurken, imzalanan bir sürü evrak arasında neyi niye imzaladığınızın farkına varmadığınız oluyor.  Kredi çekerken bazı bankaların  zorunlu tuttuğu o işlem nedeniyle hesabınızdan kesilen o parayı geri alabilirsiniz.  Peki nasıl başvuru yapılacak? E- Dev



BDDK O UYGULAMAYI İPTAL ETTİ

Pek çok vatandaş, bütçesi zorlandıkça bankalardan uygun faizli kredi arayışına giriyor. Ancak tüketiciyi bu noktada sevindirecek ayrıntı, bazı bankaların zorunlu tuttuğu hayat sigortasını, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verdiği bir kararında bozdu ve bundan sonra başvuran tüketici bankadan hayat sigortası bedelini geri isteme hakkına sahip.  Bu sigortayı yaptırma yoluna giderek daha düşük faizli kredi kullanma imkanı olsa da, bu sigortayı yaptırmış olsanız da, kredi ödemeniz bitmeniz başvurmanız halinde geri alma imkanınız da bulunuyor.

SADECE ZORUNLU MASRAF TALEP EDİLEBİLİYOR

Konunun uzmanı hukukçular, bankaların kredi kullanımında tüketiciden yalnızca zorunlu masrafları talep edebileceğine dikkat çekiyor. Buna göre eğer sigorta yapıldıysa vatandaşların daha sonra bunu iptal ettirme hakkı bulunuyor. Üstelik bu işlemde kesin olarak paranızı geri alıyorsunuz, yani bir istisnası ya da şu durumda alınamaz gibi bir durum söz konusu değil.

 Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

NASIL BAŞVURMAK GEREKİR?

 E-Devlet üzerinden  T.C kimlik numaranızla sisteme giriş yaptıktan sonra, bilgilerinizi girerek, “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” sekmesine tıklayıp, adınıza düzenlenmiş bir poliçe olup olmadığını öncelikle doğrulamak gerekiyor.

Bunun ardından,  “Poliçe Durum’  bölümünü mutlaka kontrol edin ve poliçe için ‘Yürürlükte’  ve   ‘Detay’  bölümünde  ‘Daini Mürtein (Daini Mürtehin)’  yazdığından emin olun. Daini Mürtein terimi, bankacılıkta “ ‘Rehin Alacaklı’  anlamına gelen teknik bir terim. Eğer bu ibare varsa başvuru yaparak paranızı geri almayı talep edebilirsiniz.  Sonraki adımda, e-Devlet  üzerinden “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi”  bölümüne bularak tıklayın ve yazacağınız dilekçe ile başvurunuzu tamamlayın.

Bunu yaptırmayan araç sahibi yandı! Aman dikkat! 10 gününüz kaldı!

Emeklilere bayram müjdesi gibi haber! En düşük maaş promosyonu bile 11 bin lira olacak!

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi


Geri Dön