30 / 04 / 2024

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

2023 yılının gelişiyle birlikte hem emekli ve çalışanların maaşlarından, ihtiyacı sahibi kişilere yapılan devlet desteklerine tüm kalemler zamlandı.  Çalışanların faydalanabildiği destek ödemelerinden biri olan SGK’nın ödediği rapor parasının miktarı da yükseldi



 

 

Yeni yılda zam gelen ödemeler arasında asgari ücret, emekli maaşları, devlet destek ödemelerinin yanında, çalışanlara sağlanan destek ödemelerinden biri de rapor parası ödeneği oldu. SGK rapor parasının da  2023 yılından itibaren zamlı alınacak. Geçici iş göremezlik şeklinde geçen ve karşılığında kurum tarafından ödenen rapor parasının tutarı netleşti.

SGK’nın çalışanlara belli durumarda ödemesini yaptığı rapor parasına 2023 yılının gelişiyle birlikte zam yapıldı.  Devletin ödediği  çeşitli ödeme kalemlerinin miktarı artarken, asgari ücret, memur ve emekli aylığından sonra bu kez de rapor paralarına zam geldi.

 SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

2023 yılında ödenecek zamlı miktar da netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  gerçekleştirilen açıklamayla, asgari ücrete yüzde 55 oranında, memur ve emekli aylıkları için yüzde 30 oranında zam gerçekleşmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön