21 / 05 / 2024

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

2023 yılının gelişiyle birlikte hem emekli ve çalışanların maaşlarından, ihtiyacı sahibi kişilere yapılan devlet desteklerine tüm kalemler zamlandı.  Çalışanların faydalanabildiği destek ödemelerinden biri olan SGK’nın ödediği rapor parasının miktarı da yükseldi



ÖDENECEK MİKTAR NE KADAR?

 Yeni zamlı ödemeler çerçevesinde çalışan kesime verilen rapor parası da güncellemeye uğradı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun meslek hastalığı, hastalık,  iş kazası veya doğum hallerinde kullanılan hekim veya sağlık kurulu raporlarına karşılık ödenen rapor arttı.

 

2023 RAPOR PARASI HESAPLAMA YÖNTEMİ

Geçici iş göremezlik parası olarak da geçen rapor parası ödemeleri, halk arasında kısaca rapor parası olarak da tanınıyor.  Ücretli çalışan kişilerin kaza, iş kazası, meslek hastalığı ve doğum hallerinde kurumun yaptığı ödeme öncesinde hekim veya sağlık kurulu tarafından sağlık raporu veriliyor.

 SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

Bu rapora alındıktan nakit olarak ödeme yapıyor. Rapor paralarının ödemesi hesaplanırken, günlük kazançların alt sınırına baz alınıyor. Asgari ücrete gelen yüzde 54.6 oranında zamdan sonra rapor paraları da aynı şekilde yükseldi. Rapor parası hesaplamaları için uygulanması gereken şartlar ise şöyle;

Yatarak tedavi olunan durumlarda günlük gelirin yarısı,

Ayaktan tedavi görenler için günlük kazancın üçte ikisi olarak ödeniyor.

Asgari ücret konusunda 2023 yılında yüzde 54.6 oranında zam olurken, rapor parası ödemesinde, ayakta tedaviye verilecek miktar 223.50 TL olarak, yatarak tedavilerde ise ödenen miktar 167.68 olarak veriliyor.

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

QNB Finansbank'ın yen kampanyası görenleri şaşkına çevirdi! Müşterisi olana koşulsuz 30 bin lira veriyor!

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön