Genel

Kredi faizleri düşüyor oturacağınız evi alın, ince hesap yapmayın!

Konut satışlarında son dönemde hareketlenme başlarken, bankalar dan da konut kredisi faiz oranlarında indirim haberleri geliyor. Oturmak için ev almak isteyenlerin kredi kullanmasında sakınca olmadığını söyleyen girişimci Mert Ergün, "İkamet edeceksem ince hesap yapmam, kim ne demiş bakmam" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarken ipotekli konut satışları geriledi.Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,1 azalarak 13 bin 574 olarak gerçekleşti, satışların büyük çoğunluğu nakit olarak yapıldı. Konut fiyatlarındaki artış ise enflasyonun üzerinde gerçekleşti.  

Yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev almakta tereddüt ederken, bankalar faiz oranlarında indirim yapmaya başladı. Oturmak için ev almak isteyenlerin kredi ile ev alabileceğini söyleyen girişimci  Mert Ergün https://x.com/ergunmrt1 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önümüzdeki dönemde Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı yönündeki beklentinin piyasayı şekillendirdiğini ifade etti.

Daha önceki paylaşımlarında “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde sıkı pazarlık ve yüksek gözüken oranlara rağmen kredi ile ikamet edeceğim konutu alırım. İkamet edeceksem ince hesap yapmam,kim ne demiş bakmam” tavsiyesinde bulunmuştu. Mert Ergün bu defa da oturmak için ev alacaklara kredi ile konut satın almalarını önerirken, yatırımcılara ise mutlaka toprak almalarını söyledi.

Mert Ergün paylaşımında şunları söyledi:

Bankalar artık ileriki dönemde yaşanacak faiz indirimlerini fiyatlamaya başladılar.

Ziraat Bankası konut kredisi’nde yaklaşık %10’luk bir indirim yaptı ve 2.79 ile 120 ay kredi kullanılabiliyor.

Albaraka Türk’te 3.09 olan konut kredi oranını an itibariyle 2.9’a düşürdü.

2025’te öngördüğümüz her şey gerçekleşmiş olacak.

Bu sebeple ikamet edeceksiniz krediyle konut almanızda hiçbir sakınca yok.

Yatırım yapacaksanız mutlaka ama mutlaka  TOPRAK !

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.

Kiracı tahliye sebepleri neler? Ünlü avukat 9 maddede sıraladı! Kiracılar dikkat!

Bugün ev almayanlar gelecekte çok pişman olacaklar! Sektör uzmanı 6 ay süre verdi: Asıl patlamayı o zaman yaşarız!