29 / 04 / 2024

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.



Bireysel kredi borcu nedeniyle yasal takibe düşmüş kişi sayısı ise aynı dönemde 100 bin kişi olarak gerçekleşti. dunya.com'un haberine göre, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşmüş kişi sayısı 2023 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında düşerek 153 bin kişi oldu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Risk Merkezi verilerine göre, 2023 yılı mayıs ayı itibarıyla bireysel kredi kartlarını da kapsayan bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacakları 2022’ye kıyasla yüzde 20 oranındaki artışla beraber 38 milyar TL olmuştur."

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

TROY KART İLE BİR AYDA 13 MİLYAR LİRALIK HARCAMA

Öte yandan, Bankalararası Kart Merkezi mayıs ayı verilerini kamuoyuyla paylaştı. Mayısta TROY logolu kartlar ile gerçekleşen harcama bir senede toplam yüzde 469 oranında artarak 13 milyar TL'ye yükseldi. Toplam kart sayısı 363.3 milyon adede ulaştı. Aynı zamanda, 625.9 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti.

İşte konuya ilişkin diğer bilgiler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön