29 / 04 / 2024

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 



Son zamanlarda kredi kartı limitlerine sınırlama getirileceğine dair iddialar gündemde yer alıyor. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız" dedi. Bakan Şimşek'in açıklaması üzerine  Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, merak edilenleri yanıtladı.

BANKALAR LİMİT BELİRLEYEBİLİYOR!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Bankalar müşterilerine sormadan kredi kartı limitlerini yükseltebiliyor. Kredi kartlarındaki limit artışlarıyla ilgili bir düzenleme gelebileceğini söyleyen Bayram ''Kredi kartı limitleri ve kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin kamuoyunda bir beklenti mevcut, düzenlemenin ne yönde yapılacağı netleşmemiş olmakla birlikte devletimiz piyasaya çok fazla müdahale etmeden, enflasyonist ortamın etkilerini bertaraf etmek için bazı düzenlemeler yapacak."dedi.

 Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

KREDİ KARTI BORÇLARI VATANDAŞLARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Kredi kartı limitlerine bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Bayram, ''Bütün bankalardaki limitleri gözden geçirerek kişinin sahip olduğu mal varlığı gözden geçirilerek, kişinin halihazırdaki borçları gözden geçirilerek kredi kartı limitlerinin azaltılmasından ziyade bundan sonra artırılmaması yönünde çalışma yapılabilir.''dedi. 

SEÇİM SONRASI DÜZENLEME OLACAK MI?

Kredi kartındaki düzenlemelerin seçim ile bir ilgisi olmadığını söyleyen Bayram ''Kredi kartı düzenlemesinin seçimle ilgili bir süreç olduğunu düşünmüyorum. Merkez Bankası Başkanı kredi kartına ilişkin ‘bir düzenleme yapıyoruz bunu Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunacağız’ dedi. 

1 milyon TL'nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka mevduat faizi hesaplaması!

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Geri Dön