02 / 05 / 2024

Kredi kartı olanlara kötü haber! Eğer yüksek limitli kartınız varsa hemen bakın! Yeni döneme geçiliyor...

Kredi kartı olanlara kötü haber! Eğer yüksek limitli kartınız varsa hemen bakın! Yeni döneme geçiliyor...

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından harekete geçen bankalar, yüksek limitli kredi kartlarında limit düşürmeye gittti.



Bankalardan, kredi kartı kullananlar için kötü haber geldi. Bankalar yüksek kredi kartlı müşterilerin limitlerinde düşürme sistemine geçti.

LİMİT ARTIRMAK KOLAY OLMAYACAK!

Bu zamana kadar bankalar tarafından artırılan veya müşterinin isteği doğrultusunda kolaylıkla gerçekleştirilen limit artırma işlemleri artık eskisi kadar kolay yapılmayacak.

GELİR BELGESİ TALEP EDİLDİ!

Son zamanlarda limit artırım talebinde bulunan müşterilerin gelir durumlarının daha dikkatli incelenmeye başlandı. Özellikle de yabancı şirketlerde dövizden çalışan, yüksek gelirli vatandaşlardan yüksek limit için şirketlerinden gelir belgesi talep edilmeye başlandı. 

Kimi bankalar, şirketlerden gelir belgesinin yabancı dilde olması durumunda, yeminli tercümandan çeviri istiyor ve yalnızca ondan sonra limit artırım talebini değerlendiriyor.

Daha önceden, kullanıcıların bütün bankalardaki toplam kredi kartı limitinin, kart sahibi olduğu ilk yıl aylık ortalama net gelirinin 2 katını, sonraki yıllarda da 4 katını geçemeyeceğine dair yasal düzenleme gelmişti.

Buna karşılık son zamanlarda bazı kredi kartlarında, bütün kartlar toplamında aylık gelir miktarına dahi ulaşmayacak şekilde limit belirlendiği öğrenildi. Tüketicilerin, aylık geliri altında, bazı durumlarda gelirlerinin yarısı kadar belirlenmiş olan kullanım limitleri için yine bankaları ile temasa geçerek limit artırma başvurusu yapması gerekiyor.

Kredi kartı olanlara kötü haber! Eğer yüksek limitli kartınız varsa hemen bakın! Yeni döneme geçiliyor...

SANAL KART KULLANIMINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Alışverişlerinde kredi kartı limiti engeliyle karşılaşan kullanıcılar ise alternatif olarak sanal karta başvuruyor.

 Cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya gibi alışverişlerde kredi kartı engeline takılanlar, sanal kart alternatifiyle alışverişlerini kolaylıkla tamamlıyor. Öyle ki sanal kartta müşteriler limitlerini kendileri belirliyor.


SANAL KART NEDİR? 

Sanal kredi kartı, gerçek bir kredi kartı gibi olan fakat numaralarının gerçek kartınızdan farklı olduğu, günlük kullanım için tasarlanmış dijital bir kredi kartıdır. Sanal kart kullandığınızda, satıcı yalnızca geçici kartın bilgilerine erişebilir ve bunları saklayabilir.

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Geri Dön