15 / 05 / 2024

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi! 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak!

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi! 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak!

Politika faizinde yaşanan artışın ardından kredi kartı ve KMH faiz tavanı da yükseldi. İşte 1 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak yeni oranlar...



Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'e artırdı. Piyasa beklentisi, geçen ay 650 baz puan artırılan faizin, bu kez de 500 baz puan artırılacağına ilişkindi. Banka, faizi 250 baz puanlık artışla yüzde 17,5’e çıkardı. 

Faiz artış miktarı, piyasa beklentilerinden belirgin şekilde düşük kaldı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan AA Finans'ın, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketine göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında olmuştu. 

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 şeklinde belirtildi. 

TCMB bugün faiz artırımına ek olarak "parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma" kararları da aldı. 

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi! 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak!

Aktarılan bir başka son dakika bilgisine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat artırarak, 1.5 milyar Türk Lirası'na yükseltti. 

İhracat finansman desteği sunan reeskont kredilerinin günlük limiti 300 milyon Türk Lirası'ydı. 

Merkez Bankası, bu kararla beraber, ihracatçıların krediye erişimini desteklemeyi sürdürken, aynı zamanda ihracat artışına katkıda bulunan ihracatçıları da önceliklendirecek.

Diğer yandan, TCMB'nin sadeleşme süreci doğrultusunda reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave döviz satış koşulu ve önden döviz satış şartı gibi koşullar da kaldırılıyor. 

Son dakika! Merkez Bankası faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti!

Son dakika! Tüketici kredileri 1 trilyon 403 milyar 440 milyon TL oldu!

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön