28 / 04 / 2024

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.



Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili gelecek kararı bekliyor. Merkez Bankası tarafından alınan son kararla, nakit avans çekimlerindeki tutarlara sınır getirilerek, taksit sayısı da 3’e indirildi. Ekonomi gündeminde kredi kartı alışverişlerinde taksitlerin kaldırılacağı son dönemde sıkça gündeme gelirken, henüz yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, hedeflenen enflasyon rakamına ulaşmak için alınan kararların tavizsiz uygulanacağını belirtirken, gözler yarın Merkez Bankası tarafından verilecek politika faiz kararına çevrildi. Faiz kararıyla birlikte, kredi kartı faizlerine de yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor.

TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ YAPMAK İÇİN SON GÜNLER

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmak için son günler... İhtiyacınız varsa Nisan ayından önce alışverişinizi gerçekleştirin” dedi.

MERKEZ BANKASINDAN KREDİ KARTI ÇIKIŞI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda; kredi kartı harcamalarına dikkat çekerek, kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve  bu konuda çalışma yaptıklarını belirtti.  Merkez Bankası Aralık ayından bu yana kredi kartı alışveriş faizlerinde değişiklik yapmadı. Karahan’ın açıklamaları üzerine kredi kartları konusunda alınacak yeni kararlar merak ediliyor.

Yaşanan gelişmeler ve Şenol Babuşçu’nun yaptığı paylaşım üzerine takipçilerinden şu yorumlar geldi

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat! Altın yükseliyor! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi aştı!

Akaryakıt zammı ne zaman? Brent Petrol, BP, Shell, Opet ve Petrol Ofisi akaryakıt fiyatları 20 Mart 2024!


Geri Dön