29 / 06 / 2024

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.



Enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaşların kredi ve kredi kartı borçları artarken, geri ödeme yapanların sayısı da düşmeye başladı. Borçları nedeniyle hakkında yasal takip başlatılanların sayısı ise çoğalıyor. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine dayanarak bir tablo oluşturdu.

Ekonomist Babuşçu https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kredi kartlarında yasal takibe geçen kişi sayısı 2024 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttı” dedi.

Babuşçu’nun Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine dayanarak açıkladığı rakamlara göre, bireysel kredi borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip bulunanların sayısı 267 bin 961 kişiden yüzde 32,5 artışla  354 bin 976 kişiye çıktı.

Bireysel Kartı kullanıcılarında ise yasal takibe takılanların sayısı yüzde 70,1 artara, 251 bin 985’ten 428 bin 678 kişiye yükseldi.

Bireysel kredi veya kredi kartı nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı ise yüzde 42,5 artış göstererek 602 bin 107 kişiye ulaştı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

ŞİRKETLERE MAAŞ HACİZ YAZILARI GELİYOR! 

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!

Otomobillere yüzde 40 vergi gelmesi piyasayı nasıl etkileyecek? Araba almak isteyenler ne yapmalı? 

Kurban Bayramı öncesi maaş bekleyen emeklilere kötü haber! Emekli maaşları işte bu tarihlerde yatırılacak!

Altın düşmeye devam ediyor! Yatırımcı Kapalıçarşı'ya koşuyor! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altın fiyatları güncel

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön