12 / 05 / 2024

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…



KREDİ NOTU NASIL YÜKSELTİLİR?

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yükselmesinde en büyük etkili olan faktör ise borçların ödenmesi. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım, kredi notunu yükseltmek isteyenlerin bu nedenle borçlarını düzenli bir şekilde ödemeye ve son ödeme tarihlerine dikkat etmelerini önerdi.  Borcu olanların temerrüde veya herhangi bir takibe düşmeden kredi borçlarını kapatmasını tavsiye eden Kırım, önerilerini şöyle sıraladı:

  • Kefil olurken dikkatli olun. Güvenilir kişilere kefil olun, borçlarını zamanında ve düzenli ödeyenlere kefil olunması sizin kredi notunuzu da yükseltir.
  • Birden çok bankada hesabınız varsa kullanmadığınız hesapları kapatın. Kullanılmayan hesapların kapatılması da kredi notuna pozitif yansıyor.
  • Kullandığınız kredi kartlarınızın limitlerinin gelirinizle orantılı olmalı.
  • Fatura borçlarının düzenli olarak ödenmesi veya otomatik ödeme talimatları da kredi notuna olumlu yansır.
  • Kredi kartı ekstrelerinde asgari ödeme yerine dönem borcunun tamamını ödemek de kredi notunu yükseltiyor.
  • Sık kredi kullanmak da kredi notunu etkiliyor. Küçük tutarlarda ve kısa vadelerde sık bir şekilde ihtiyaç kredisi kullananların kredi notu yüksek oluyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön