18 / 05 / 2024

Kredi notunu artık düşünmeyin! Bu yöntemle kredi notunuz 150 puan yükselecek!

Kredi notunu artık düşünmeyin! Bu yöntemle kredi notunuz 150 puan yükselecek!

Kredi çekecek kişilerin ilk düşündükleri kredi notu olmaktadır. Peki kredi notu nasıl yükselir? İşte detaylar!



Enflasyon yüzünden borçları olan ya da acil paraya ihtiyacı olanlar banka kredilerine yöneliyor. İhtiyaç sahiplerinin ilk adresleri bu yüzden krediler oluyor. Krediler, ihtiyaç sahibi başvuru yaptıktan sonra kredi notuna bakılıyor. Eğer kredi notu düşük olan müşterilere kredi verilmeyebiliyor. Kredi notunu düşüren sebepler olduğu kadar yükselten yöntemler de vardır. Bu yöntem ile kredi notunuzu 150 puan yükseltme imkanınız bulunmaktadır.

Konut, araç, ihtiyaç kredisi ihtiyacı olan pek çok kişi bankalara müracaat ediyor. Düşük faizli uygun kredi araştırırken önemli olan bir kritik nokta da müşterilerin kredi notu olmaktadır. Kredi notu düşük olanlar, banka kredilerinden faydalanabiliyor. Ancak bunun da bir çözümü vardır.

KREDİ NOTUNUZU 150 PUAN YÜKSELTİRİN!

Kredi borcu zamanında ödenmediğinde kredi notu da düşüyor. Eğer kredi kartı ödemelerini son ödeme tarihinden önce yaparsanız ve bu durumu belirli bir süre tekrarlama şartı ile kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Ek olarak kredi kartı borcunu öderken minimum olan tutar yani asgari tutarı değil de borcun tamamını öderseniz, 1 ay gibi kısa bir sürede kredi notunuzu 100 ile 150 puan yükseltme imkanınız bulunmaktadır. Kredi notunu yükseltmek için genellikle 1-6 ay gibi bir süre yeterli oluyor. Yalnız kara listeye düştüyseniz bu süre 2 yıla kadar çıkabiliyor.

KREDİ NOTU NEDİR?

Kredi notu, müşterinin banka işlemleri sonucunda verilmektedir. Sayısal bir değer olan bu ifade, bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitinizin olduğu, risk bakiyenizin ne kadar olduğu, ödeme performansınızın nasıl olduğunu belirten bilgileri yansıtmaktadır.

Kredi notunda 0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 puan ise çok iyi şeklinde değerlendirilir.

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

2023 imar affı son dakika! İmar affı çıktı mı? İmar affı ne zaman başlayacak? 2023 imar affı çıkacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön