29 / 04 / 2024

Kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Konut kredisi kullanılarak ev sahibi olanların en büyük korkuları kredi taksitlerini ödeyememektir. Peki kredi taksiti ödenmezse ne olur?



Kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Günümüzde birçok konut projesi, alıcılara banka kredisi ile konut sahibi olma fırsatı tanıyor. Konut kredisi kullanan kişilerin kredi taksiti ödenmezse ne olur?


Bankalar, konut kredisi ile satın alınan konutların tapularına ipotek şerhi koyarlar. Bu demek oluyor ki aslında ev, borç boyunca bankaya aittir.


Kredi taksit borcunun 2 aydan fazla süreyle ödenmediği takdirde banka konut üzerindeki haklarını kullanma yetkisine sahip olur. Banka, alıcıya 1 ay daha süre tanır. Borcun yine bu süre zarfı içinde ödenmemesi durumunda banka, evi şatışa çıkarabilir.


Borcun eksik ödenmesi halinde ise; eksik ödenen kredi taksitleri en geç son taksiti izleyen ay sonunda borcun ve gecikme zammının tahsili istenmektedir.


Evin değerinin düşmesi durumlarında ise; icra ile satışa çıkarılan konut, konut sahibinin bankaya olan borcunu karşılayamıyorsa banka kalan borç bakiyesi için tüketicinin diğer mal varlıklarıyla veya kefilden karşılama seçeneklerini kullanır.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön