27 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur?

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için bu hizmetten faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur?



Çevre temizlik vergisi ödenemezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için bu hizmetten faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konutlar için çevre temizlik vergisi bilindiği üzere kullanılan su miktarı üzerinden su faturalarına yansıtılıyor. Su faturası ödenirken, çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor. 


Ancak dükkan sahiplerinin çevre temizlik vergisi borçlarını belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Çevre temizlik vergisinin ödenmemesi durumunda vergi mükellefi vergi cezası ödüyor.


6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılır. İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi eklenir ve bir ödeme emri çıkartılıyor. 


Ödeme emri sonrasında borçlu 7 gün içerisinde bu borcu ödemek zorunda oluyor. Borç ödenemiyor ise 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra yoluna başvuruluyor. 


Çöp vergisi ödeme dönemleri..

İlk taksit: Mart, Nisan ve Mayıs ayları,

İkinci taksit: Kasım ayı.


Çöp vergisinden muaf olan yapılar..

Genel ve Özel İl İdareleri

Yardım Kuruluşları

Üniversiteler

Üniversitelerin kullandıkları binalar

İbadethane binaları

Karşılıklı olmak kaydıyla elçiliklerin kullandıkları binalar

Söz konusu konsolosluklarda çalışanların ikamet ettiği binalar

Uluslararası kuruluşların kullandıkları binalar


Çöp vergisi 2014!


Geri Dön