15 / 10 / 2024

Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı! 50 bin TL’nin geri ödemesi ne kadar olacak?

Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı! 50 bin TL’nin geri ödemesi ne kadar olacak?

Kredi ve kredi borcu yapılandırma ile ilgili detaylar netlik kazanıyor. Peki kredi ve kredi kartı borçları için 60 aya varan yapılandırma imkanı sunan sistem nasıl işleyecek. 




Milyonlaca kişinin gündeminde yer alan kredi ve kredi kartı borçları için 60 aya ulaşan yapılandırma imkanı sunan yapılandırma fırsatı resmen açıklandı. 

Halktv’de yer alan habere göre ödeme güçlüğü yaşayan ve borçlarını yapılandırmak isteyen yurttaşlar için sunulan bu fırsatla, borçlarınızı daha uzun vadeye yayarak aylık taksitleri düşürmek mümkün.
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının dışında İş Bankası ve Akbank gibi özel bankalar da yapılandırma kampanyasına katılarak, müşterilerine 60 aya ulaşan vadelerle borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sağlıyor.


KREDİ KARTI BORÇLARINDA FAİZ YÜZDE 3.11


Paylaşılan detaylara göre kredi kartı borçlarınızı yapılandırırken uygulanan faiz oranı şu anda yüzde 3.11 şeklinde belirlendi. Fakat bankacılar, faiz oranlarının düşmesi halinde vatandaşların daha düşük faiz oranlarıyla yeniden yapılandırma yapabileceğini dile getiriyor.

Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı! 50 bin TL’nin geri ödemesi ne kadar olacak?

MERKEZ BANKASI’NIN REFARANS FAİZİ BELİRLEYİCİ OLACAK


Borcu olan pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yapılandırma faiz oranları belirlenirken Merkez Bankası'nın referans faizi dikkate alınacak. Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları, kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı şekilde belirlenecek ve 24 Ekim tarihinde resmen açıklanacak.

YAPILANDIRMA ŞARTLARI

-Dönem Borcunu Ödeyemeyenler: Dönem borçlarının asgari tutarını ödeyemeyen tüm yurttaşlar, kredi kartı borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilir.

-İhtiyaç Kredileri: Ödemeleri 30 günden daha çok geciken ihtiyaç kredileri de 60 aya kadar yapılandırılabiliyor.

-Başvuru Süresi: Yapılandırma başvuruları için 1 sene süre tanındı.

-Limit Artışı: Yapılandırılmış olan borcun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kart limiti artırılamayacak.


ÖRNEK HESAPLAMA

Yapılandırma ile ilgil olarak bir örnek vermek gerekirse, 50 bin liralık bir borcu 12 aya taksitlendiren bir kişi, toplam 64 bin lira geri ödemek zorunda kalacak. Aylık taksitleri 5 bin 340 TL olacak. Aynı borcu 60 aya yayarsa ise toplam ödeme 133 bin liraya yükselecek fakat aylık taksiti 2.228 liraya inecek.

 

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira ve enflasyon açıklaması: Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Ege uyarısı: 6-7 büyüklüğünde 5 deprem üreten küme büyüyor!

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Yastık altında altını olanlar dikkat!


Geri Dön