Kira

‘Krediyle ev alın’ diyen analistten kira çıkışı: ‘Bu rakamlarla kiracı olmak cinnet sebebidir’

​​​​​​​Konut fiyatları reel olarak düşerken, yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasının ardından kiralar ise astronomik rakamlara ulaştı. Analist ve stratejist Cafer İşbilen, faizlerin düşeceğini söyleyerek, kredi ile ev alınmasını tavsiye etti. “Bu kiralarla kiracı olmak cinnet sebebidir" dedi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatlarındaki artış yüzde 27,4’te kalırken reel anlamda ise yüzde 14,7gerileme görüldü. Kiralarda yaşanan yıllık artış yüzde 117,43 seviyelerine ulaştı.

BETAM ve sahibindenx kiralık konut piyasası görünümü Eylül 2024 sonuçlarına göre ise Ağustos ayında ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 185,9 Türk Lirası olarak belirlendi. Yıllık kira artış oran ise İstanbul’da yüzde 46,7, başkent Ankara’da yüzde 56 ve İzmir’de ise yüzde 62,5 şeklinde ölçüldü. Ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatları İstanbul’da 244,4 TL, Ankara’da 180 TL, İzmir’de de 218,8 TL olarak belirlendi.

Daha önceki paylaşımlarında konut fiyatlarının evin almak isteyenler için ucuz olduğunu belirten analist ve stratejist Cafer İşbilen, kiraların ise çok yüksek olduğuna dikkat çekti.  Ev almak isteyenlere kredi çekmeleri tavsiyesinde bulunan İşbilen,  https://x.com/isbilen_cafer  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Faizler yavaş yavaş düşecek. Haziran ayında muhtemelen yüzde 25 civarına kadar gevşeyecek. O zaman kredi çekip evinizi alınız. Bu kiralarla kiracı olmak cinnet sebebidir. Yaşam enerjinizi bitirir” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Yapı Kredi'den kiracılara özel kredi limiti! Hesabınızda para olmasa da kiralar anında ödenecek!

Konut fiyatları 2024’te dibi gördü: Yatırımcılar endişeli

Trabzon, Erzurum ve Erzincan’da konut fiyatlarındaki artış üç büyük şehri geride bıraktı

Konut satışları yüzde 37,3 arttı! 2024 Eylül’de 140 bin 919 konut satıldı!

Boş ev vergisi nasıl olmalı? Ünlü ekonomistten öneri geldi! Konut yatırımını uzun vadede caydırmayacak çözüm lazım!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Yedisu Fayı'na dikkat çekti: Daha yıkıcı deprem oluşturacak faylardan!