12 / 05 / 2024

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.



MAHKEMENİN KRİPTO KARARI

Miras hukuku açısından olay değerlendirildiğinde; kriptonun belli bir değeri olduğu için maddi varlıklar içinde yer alır. Antalya Bölge İdare Mahkemesi de kripto varlıkların miras yoluyla intikal edebileceği şeklinde bir karara imza attı. Ancak bu durumda ortaya çıkan şöyle bir sorun var: Ölen kişi varlıklarını kişisel cüzdanında tutuyor ve şifrelerini de kimseyle paylaşmamışsa o varlıklar kendisiyle birlikte nihayete ermiş oluyor!. Miras hukuken size geçer ama erişemezsiniz. Eğer borsada değerlendiriyorsa, mirasçılık belgesiyle o varlıkları devralabilirsiniz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön