02 / 05 / 2024

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Blockchain analiz firması Chainalysis'in son raporuna göre, 2020 yılından beri siber suçluların akladığı kara kripto para miktarı yüzde 30 arttı ve 8,6 milyar dolara yükseldi.



Kara para aklama, yasa dışı yollarla kazanılan paranın yasal işletmelere aktarılarak kaynağının gizlenmesi sürecini belirtiyor.

Chainalysis, geleneksel bankaların haricinde kripto para biriminde finansal işlemleri kolaylaştıran sektöre atıf yaparak, aklanan 8,6 milyar doların yaklaşık yüzde 17'lik kısmının merkeziyetsiz finans uygulamalarına gittiğine dikkat çekti. 

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Raporda, madencilik havuzları, yüksek riskli borsalar ve karıştırıcıların yasadışı adreslerden aldığı değerlerde önemli yükselişler kaydedildiği vurgulandı. Karıştırıcılar, fonun orijinal kaynağının izini gizlemek amacıyla genel olarak potansiyel olarak tanımlanabilir kripto fonları ile diğerlerini birleştirmekte ve para akışının izini kaybettirilmesinde kullanılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön