29 / 04 / 2024

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Anadolu Ajansı muhabiri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Thodex" soruşturması kapsamında şikayette bulunan 588 mağdurdan bazılarının ifadesine ulaştı.İşte haberin ayrıntıları..



Müşteki Özce T. isimli mağdur, kripto para yatırımı yapmak için 2017 yılında internet üzerinden Koineks Teknoloji AŞ isimli firmaya üye olduğunu, firma üzerinden sürekli alım-satım yaptığını söyledi. İçeride 850 bin lira civarında parasının bulunduğunu anlatan Özce T, Koineks Teknoloji AŞ isimli firmanın, ismini daha sonra "Thodex" olarak değiştirildiğini ifade etti.

Özce T. İsimli mağdur, karşı tarafın daha sonra alım-satım sayfasını işleme kapttığını, yatırdığı paraları çekemediğini ve kendisi gibi binlerce kişinin dolandırıldığını kaydederek, zararının giderilmesini istedi.

Thodex adlı kripto para borsasına 80 bin 300 lira yatırdığını ifade eden bir diğer müşteki Melis G. de medyada söz konusu şirketin sahibinin kaçtığıyla ilgili haberler gördüğünü, şirketten şikayetçi olduğunu söyledi.

Ahmet T, Thodex isimli sözde kripto para yatırım platformunun kapanmadan önce içeride bulunan bakiyesinin 374 bin lira civarında olduğunu, şüphelilerce bilişim sistemleri kullanılarak dolandırıldığını ve bu nedenle şikayetçi olduğunu belirtti.

Borsaya yaklaşık 4 yıl önce üye olan müşteki Mustafa K. de dilekçesinde sistemin kapatıldığı tarihte yetkili ve çalışanların yatırımları durdurduklarını, şirketin hesabına yatırmış olduğu 12 milyon 500 bin liraya ise el konulduğunu beyan etti.

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Mustafa K, daha sonra Thodex platformunun kurucusu olan Faruk Fatih Özer'in toplanan paralarla yurt dışına kaçtığı iddiasının gündeme düştüğünü belirterek, "Şahsımı dolandıran Özer'den şikayetçiyim." Diye belirtti.

Kripto para borsası Thodex'e 5 yıl önce üye olduğunu anlatan bir diğer müşteki Metin K, şirkete ait hesap kapatıldığında hesabında 370 bin lira olduğunu kaydederek, Fatih Özer'den şikayetçi olduğunu ifade etti.

Müşteki Çağrı Ö. ise savcılığa sunduğu dilekçede 29,77669 adet "Ethereum" aldığını ve şu anki değerinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu, şirket yetkilileriyle görüşme çabalarının sonuçsuz kaldığını, sitenin de kalıcı olarak kapandığını, Özer'den şikayetçi olduğunu ayrıca yürütülen soruşturmaya dahil olmak istediğini beyan etti.

Thodex şirketinin hesabına yatırdığı 9 milyon 100 bin liraya el konulduğunu ifade eden Selman D. adlı müşteki şirket sahibi Faruk Fatih Özer'in toplanan parayla yurt dışına kaçtığını, kendisinin dolandırıldığını ve bu nedenle şikayetçi olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibi olan Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021'de resen soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda şirket sahibinin 20 Nisan 2021'de yurt dışına çıktığı belirlenmişti.

Hakkında yakalama kararı verilen Özer'le ilgili İnterpol tarafından 23 Nisan 2021'de kırmızı bülten çıkarılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön