29 / 04 / 2024

Kripto para çılgınlığı hız kesmiyor!

Kripto para çılgınlığı hız kesmiyor!

Kripto para piyasasına talep artıyor. Kripto paralar hayatımıza 2009 yılında girmişti. Kripto paralara artan talep çerçevesinde, TPE’ye 267 coin amaçlı marka başvurusu yapıldı.



Kripto paralar hayatımıza 2009 yılında girmişti. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; kripto para piyasasına talep artıyor. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu'na finansal ve parasal hizmetler başlığı altında bugüne kadar 267 coin için marka başvurusu yapıldığı ortaya çıkarken, ilk başvurunun 2012'de coin adı altında yapıldığı belirlendi. Diğer yandan dolandırıcılık olaylarıyla bir yandan da dünya finans piyasalarının yükselen değeri şeklinde sıkça gündeme gelen dijital para coin'ler Türkiye'de de vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. 

Kripto para çılgınlığı hız kesmiyor!

BAŞVURU YAĞDI

Vatandaşın coin'lere olan ilgisi marka başvurularını da etkiledi. İlk markanın coin ismiyle 2012'de alınmasından sonra, daha yavaş ilerleyen marka başvuruları son 4 ayda rekor seviyelere çıktı. 2021 yılının ilk 4 ayında kuruma 117 coin marka başvurusunda bulunuldu. Bunlar arasında Türkcoin, reiscoin, helalcoin, rabiacoin, emlakcoin, inşaatcoin gibi markalar yer alıyor. 

Kripto para çılgınlığı hız kesmiyor!

DÜZENLEME YOLDA

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da geçtiğimiz günlerde kripto para piyasalarına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "İki aydır bu konu üzerine çalışıyoruz. Neticesinde biz bir taslak çalışması yaptık. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz, uygun görmesi halinde de bu noktada adımımızı atacağız. Gelir İdaresi tarafında da özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Kripto para çılgınlığı hız kesmiyor!

BİNANCE'DE İŞLEMLER DURDU

Türkıye'de son dönemde kripto paralara olan taleple beraber dolandırıcılık vakalarında da artışlar başladı. Thodex, Vebitcoin ve Goldexcoin ardında yüz binlerce mağdur bırakırken ve milyarlarca TL'yi yok etti. Diğer taraftan dün de kripto para borsası Binance para çekimlerinin geçici olarak durdurulduğunu belirtti. Binance kısa bir sürenin ardından para işlemlerinin tekrar başladığını duyurdu.

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Kripto paraların toplam değeri 2.5 trilyon doları aştı!

Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön