Kripto Paralar

Kripto para piyasası canlandı! Büyük yara alan Bitcoin yükseliyor mu? 

Yatırımcıların gözdesi kripto paralar düşüşten sonra şimdi de yükseliş yaşıyor. Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar...Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar

Yatırımcıların gözdesi kripto paralar düşüşten sonra şimdi de yükseliş yaşıyor. Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarında yaşanan sert satış dalgası ve istikrarsız grafikler sürüyor. Son dönemlerde sosyal medyada türeyen ve kendini analist, uzman adı altında tanıtan kişiler sebebiyle yatırımcılar büyük zararlar yazmıştı.  Sahte analist ve uzmanların yersiz ve herhangi bir öngörüye karşılık gelmeyen tavsiyeleri sebebiyle sert fiyat ve miktar hareketleri gözlemlendi.

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin de bunlardan en çok etkilenenlerdendi. Tarihi zirvesinden tam olarak yüzde 55 geride işlem görmeyi sürdüren Bitcoin 29 bin 500 Dolar seviyesinden tepki alımlarıyla karşılaştı. Hemen hemen her düşüşte görülen bu grafik yeniden belirlemeye başladı. Kâr realizasyonunu gerçekleştirenler düşük seviyeden gerçekleştirdikleri alımlarla bu zamana kadar ortaya çıkan zararlarını maksimize etmek için yoğun çaba harcamaya başladı.

Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar...

FED’İN FAİZ ARTIRIMLARI VE ENFLASYON ENDİŞESİ

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, küresel çaptaki enflasyon sorunu için merkez bankaları aksiyon alırken Fed de faiz artırımı ve bilanço daraltma ile bu işlemi sürdürüyor. Enflasyon endişeleriyle beraber Altın fiyatları güç kazanırken, dev bankaların CEO’ları önümüzdeki 2 senenin ABD ekonomisi açısından pek parlak geçmeyeceğine dair açıklamalar yaptı. Söz konusu enflasyon sarmalından kurtulmanın kısa sürede gerçekleşmeyeceği kanısı piyasada yer edinirken Fed’de de daha yüksek faiz artışları olması için çağrılar da gelmeye devam ediyor

GÜVEN ORTAMI SARSILDI MI?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Luna ve Terra UST’deki batıştan sonra kripto para piyasalarına olan ilgi büyük yara almıştı. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralara mesafeli yaklaşan yatırımcılar paralarını bir anda kaybetmemek için temkinli davranmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak herhangi bir kural ve kanunla korunmayan kripto para piyasasında para bir anda katlanabilirken bir anda da sıfırlanabiliyor. Marj aralığının olmaması sebebiyle yatırımcılar genel olarak büyük zararlar görebiliyor.

BITCOIN’DE FIRSAT ALIMLARI

Kripto paraların şahı Bitcoin yükselişe geçti. Uzun bir süredir 30 bin doların altında olann Bitcoin’de tepki alımları görülmeye başlandı. Her düşüşten sonra kayıplarını telafi eden Bitcoin yüzde 5 primle 31 bin 200 dolar seviyesinde.

ETHEREUM 2 BİN DOLARIN ALTINDA

En popüler ikinci kripto para birimi olarak dikkat çeken Ethereum’un toparlanması istikrarlı olmuyor. 5 bin doların kıyısında, tarihi zirvesinden dönen Ethereumda da ağır kayıplar yaşandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, şu sıralar yüzde 4.5 oranında primle 1875 dolardan işlem görüyor.

SOLANA YATIRIMCISINI BIKTIRDI MI?

Sosyal medyada pazarlanan ve milyonlarca kişinin mağdur olduğu kripto para birimi Solana da yine güçsüz seyrediyor. 260 dolardan 40 dolara inen ve düşüş grafiğini sürdüren Solana yüzde 8.5 oranında yükselişle 41.6 dolardan alıcı buluyor.

SHIB VE DOGE DE DURGUN

Şaka olarak ortaya çıkan ve sonrasında finansal değere ulaşan Shiba Inu ve Dogecoin de tatsız seyrini sürdürüyor. Uzun zamandır atak gerçekleştiremeyen coinler yatırımcıları tarafından gözden çıkarılmak üzere. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın da desteklediği Dogecoin yüzde 2.5 oranında yükselişle 0,082 dolar, Shiba Inu ise yüzde 2.26 oranında yükselişle 0,00001108 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin de düşüş sona mı erdi? Piyasalarda son durum ne

Kripto paraya yatırım yapmak isteyenler dikkat! İşte cepleri dolduran o 5 altcoin!

Kripto para analistinden bomba yorum! Bitcoin'in yükselişe geçeceği zamanı açıkladı! Bitcoin...