Kripto Paralar

Kripto para yatırımcılarına dikkat çeken uyarı: Beklemede kalın!

Analistler, kripto paralarda yaşanan oynaklığın devam edebileceğini tahmin ederek küçük yatırımcılara risklere karşı uyarılarda bulunuyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Bitcoin'in yön bulabilmesi için 200 günlük ortalamanın kırılması gerekiyor

Analistler, kripto paralarda yaşanan oynaklığın devam edebileceğini tahmin ederek küçük yatırımcılara risklere karşı uyarılarda bulunuyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Bitcoin'in yön bulabilmesi için 200 günlük ortalamanın kırılması gerekiyor.

Meydana gelen sert düşüşten sonra toparlanma çabalarının sınırlı kaldığı gözlemlenen lider kripto para birimi Bitcoin, değer kaybetmeye devam ediyor.

 

ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının etkisiyle hafta içi 33 bin seviyelerine kadar düşen Bitcoin haftasonu 38 bin doları kıramadı ve geri çekildi. Uzmanlar, Şubat'ın kripto para birimleri için oldukça kritik bir ay olduğna ilişkin uyarılarda bulunuyor. 

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Şubat'ı ikiye ayırarak, “İlk olarak Başkanlık emri ile ABD'de Hazine Sekreteri'ne devasa yetkiler gelebilir ve ikinci olarak ise SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından ABD'li bankalara kripto paralarda hizmet vermek için yetki tanımlanabilir” açıklamasında bulundu. 

TEK STRATEJİ YANLIŞ

Bu sebeple ay genelinde tek bir strateji uygulamanın zor ve yanlış olacağının altını çizen Süllü, “Fed'in mart ayı toplantısında faiz artıracağı ve bunun 25 baz puan yerine 50 baz puan olacağı beklentileri hem borsaları hem Bitcoin'i olumsuz etkiliyor. Bu nedenle Bitcoin ilk olarak 38 bin dolar seviyesini sonrasında ise 200 günlük basit ortalamasını geçtiği 40 bin 600 dolar seviyesini kırmadan net bir yön işlemine girmek küçük yatırımcı açısından fazla volatil olabilir” diye konuştu. 

Çin Yeni Yılı etkisi olabilir

Bitcoin'de kaydedilen son değer kaybında Çin Yeni Yılı etkisi de vurgulandı. Çin'de 1-3 Şubat tarihlerinde ‘Kaplan Yılı' kutlanıyor. Buna bağlı olarak gece saatlerinde Asya merkezli işlemlere başlandı ve ardından Bitcoin'de satışlar gerçekleşti.

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Şubat ayının ilk zammı geldi! Doğalgaza yüzde 14 zam!

Ekmeğe zam şoku! 5 lira mı oluyor?

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!