Altın & Gümüş

Altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağı açıklandı! Herkes bu habere odaklandı

Altın fiyatlarında peş peşe düşüşler yaşanırken bugün dolar kurundaki artışların durması ile altın nefes aldı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hamle görülürken Bloomberg Intelligence altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağını açıkladı.  Dolardaki şahin yüksliş karşısında Wall Street Journal, bu yılın ABD hisse senedi alım satımı ve yatırımında "dipleri al" stratejisi için 1930 yılından bu yana en kötü yıl olduğunu belirtti

Ons altın dün 1626 dolara kadar geriledi.  Dolardaki şahin yüksliş karşısında Wall Street Journal, bu yılın ABD hisse senedi alım satımı ve yatırımında "dipleri al" stratejisi için 1930 yılından bu yana en kötü yıl olduğunu belirtti.

ALTIN VE BİTCOİN 10 YIL İÇİNDE...

Bloomberg Intelligence Fed'in agresif sıkılaştırmasının sonunun yakın olduğunu belirtti ve on yılın geri kalanı için görünümün emtialar yerine Bitcoin ve altını desteklediğini söyledi.

Bloomberg Intelligence stratejisti Mike McGlone, "Tarihteki çoğu merkez bankası, dünya durgunluğa doğru eğilirken oranları artırıyor.

 Düşük emtia ve risk-varlık fiyatları, deflasyonist etkileri olan tek çıkış yolu olabilir, bu da altının ve onun dijital versiyonu olan Bitcoin'in fiyatını yükseltmeli.” değerlendirmesini yaptı.


 

FED'TEN FAİZ ARTIRMA SİNYALİ 

Geçen hafta, Fed faiz oranını açıkladı ve Fed faiz oranlarını üst üste üçüncü kez 75 baz puan artırdı. Güncellenen açıklamadaki dikkat çeken haber, faiz oranının bu yılın sonuna kadar yüzde 4,4'e kadar çıkabileceği ve sonradan 2023 yılında yüzde 4,6'ya yükselebileceğiydi. Piyasalar için bu muhtemelen Kasım ayında 75 baz puanlık bir artış ve Aralık ayında ek 50 baz puanlık artış olduğu anlamına geliyor.

Ancak McGlone’a göre,sıkıştırma döngüsünün bitmesinden sonra kripto, bu yılki büyük geri çekilmeden sonra yükseliş eğilimine devam edebilir.

McGlone, “Bitcoin'de, özellikle çoğu emtiaya karşı kalıcı yukarı yönlü yörünge” diyerek, "Emtia piyasası için kötü ve Bitcoin için ise son derece iyi bir on yıl oldu ve 2022, daha yüksek fiyat tedavisinin her zamankinden daha güçlü olduğunu kanıtlayabilir ve kriptoyu destekleyebilir. Fed'in sıkılaşması bir oyunun sonuna yaklaşırken, riske karşı ödül yeniden başlamaya doğru eğiliyor olabilir." diye belirtti.

Kıdemli emtia stratejistine göre, Bitcoin'in azalan arzına karşı artan kabulü onun lehine çalışıyor.

KRİPTO, ALTINA KARŞI EN İYİ RAKİP

McGlone, "Bitcoin-altın oranı, ilk olarak 2017 yılında ulaşılan yaklaşık 10x seviyesinde. Hızla dijitalleşen bir dünyada, kripto, altına karşı en iyi rakiptir."  ifadesini kullandı.

 

Altında rüzgar tersine döndü! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçuşa geçti 

Altında tahmin edilemeyen büyük rakam! Kuyumculardan sızdı, öğrenince 'yok artık' diyeceksiniz

Altın kahini İslam Memiş altın ve dolar için sır perdesini araladı! Akıllara ziyan açıklama herkesi şoke etti