28 / 04 / 2024

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kuralları çiğneme sebebiyle dava açtı. SEC tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi sebebiyle Coinbase'e dava açıldığı söylendi.



Yapılan şikayete göre, Coinbase'in en az 2009 senesinden bu yana kripto varlık menkul kıymetlerinin alım satımını yasa dışı bir halde kolaylaştırarak milyarlarca dolar elde ettiğine işaret edildi. SEC'in, Coinbase'in yasaların gerektirdiği halde Komisyona bu işlevleri kaydetmeden bir borsa, broker ve takas ajansının ananevik hizmetlerini iç içe geçirdiğini iddia etti.

Açıklamada, SEC'in belirli kripto para birimlerini elinde bulunduruken ödül kazanmanın bir yolu olan "SaaS" programıyla bağlantılı olarak menkul kıymetlerin arzı ve satışını kaydetmediği için de Coinbase'i suçladığı söylendi.

Kripto para, ayrıca dijital para veya dijital para birimi olarak da bilinir, sanal bir para birimidir. Kripto para, kriptografi kullanarak güvenliği sağlanan dijital bir varlık olarak işlev görür. En ünlü kripto para birimi Bitcoin'dir, ancak birçok farklı kripto para birimi mevcuttur.

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

Kripto paralar genellikle merkezi bir otoriteye (banka veya hükümet gibi) bağlı olmadan çalışır. Bunun yerine, dağıtık defter teknolojisi olan blockchain'i kullanarak işlemleri kaydeder ve doğrularlar. Blockchain, bir dizi bağlantılı bloktan oluşan bir kayıt defteridir ve her işlem ağına bağlı olan kişiler tarafından doğrulanır.

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön