06 / 05 / 2024

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin

Dünyanın en değerli kripto para birimi olan Bitcoin, son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Bitcoin'in fiyatı, en son 13 Haziran'da kaydettiği 26 bin 857 dolar seviyesinden bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu. İşte detaylar...



AA'dan aktarılan bilgilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son 24 saatte % 2'nin üzerinde değer kazanarak 24 bin 873 dolar seyrine kadar çıktı.

Bitcoin'in fiyatı, 13 Haziran'da kayıtlara geçtiği 26 bin 857 dolardan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Aynı şekilde diğer kripto para birimlerinden ve değeri oldukça önemli olan Ethereum da iki ayın zirvesine oturdu. Ethereum'un fiyatı son 24 saatte % 3'ün üzerinde yükselerek 1. 931 dolara çıkmış oldu.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki olumlu seyre paralel şekilde olarak kripto para piyasalarında da yükseliş kayıtlara geçti.

ABD'de beklenen tahminlerin altında açıklanan enflasyon verileri sonrasında artan küresel risk iştahı, kripto para piyasalarını da destek vermiş oldu.

Amerika’da dün açıklanan verilere göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda % 8, 5 yükselmişti.

Açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de temmuz ayında beklentilerin aksine aylık % 0, 5 azalış gösterirken, yıllık % 9, 8 ile beklenenden az şekilde artış yaşandı.

Dünyaca ünlü analistler ise beklenen verilerin altında açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında gevşeme seçeneğine gidileceği beklentisinin yükseldiğini belirtti.

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.49'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,59 Türk Lirası, altının gramı ise 1044 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıtta indirim sevinci kısa sürdü! Akaryakıta zam geldi mi? BP, Opet, Total, Shell 12 Ağustos akaryakıt fiyatları

Teknosa'dan OPPO çılgınlığı! Oppo akıllı cep telefonlarında görülmemiş fiyatlar! 11 Ağustos 2022 fiyat listesi

BİM’de Xiaomi baharı! NOTE 10 S ve NOTE 11 PRO’ları en uygun BİM’de bulabilirsiniz! 11 Ağustos fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön