Kripto Paralar

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarındaki şok dalgası hız kesmeden sürüyor.

ABD arasında yaşanan jeopolitik gerilim, Küresel piyasalardaki enflasyon riskleri, Rusya-Ukrayna-ABD borsalarındaki sert düşüşün ikinci güne taşınması, Fed’in faiz artırım hamlesini gerçekleştirecek olması, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralara karşı gelen madencilik yasakları, yükselen enerji fiyatları sebebiyle Kripto Para madencilik faaliyetlerinin yavaşlaması, yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın fiyatlarının güç kazanması gibi bazı etkenler gündemden düşmeyen kripto paralarda korku iklimini de ortaya çıkardı.

ABD BORSALARI ÇAKILDI MI?

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; ABD borsalarına bakıldığında 2 günde çok büyük kayıplar yaşandığı belirtildi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların düşmesinde öncü sebepler arasında yer alan ABD borsaları da yine yüzde 1’in üzerinde kayba yöneldiler.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Dow Jones yüzde 1.30 oranında düşüşle 34 bin 265 paundan, S-P 500 yüzde 1.89 oranında düşüşle 4397 puandan, Nasdaq de yüzde 1.69 oranında düşüşle 176 puandan kapanış yaptı.

YÜZDE 50'YE YAKIN GERİ ÇEKİLME VAR

Bir süredir ayı piyasasında olan ve sık sık gündeme gelen kripto para birimleri tarihi zirvelerinden yüzde 50’ye yakın bir geri çekilme yaşadı. Geçtiğimiz Kasım'da ralli yapan kripto para birimleri sonrasında düşüş eğilimi göstermiş ve, kısa zamanda da ayı piyasasına girmişti.

AYI PİYASASI NE DEMEK?

Bir finansal ürünün son zamanlarda sık sık gündeme gelen ayı piyasasına girdiğini söyleyebilmek için, öncelikle ana trendin aşağı yönlü olması gerekir. Yine bununla beraber eğer bir önceki tepe seviyesinden yüzde 20 aşağı yönlü bir hareket olması gerekiyor.

DOMINANSTA TOPARLANMA İŞARETİ

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin’in dominansına bakıldığında toparlanma işaretleri olduğu görülüyor fakat satış baskısı da sürüyor. Bitcoin’in dominansı yüzde 41 seviyelerinde.

BITCOIN’DE 20 BİN DOLAR SESLERİ VAR

Kripto para devi Bitcoin için analiz yapan ünlü stratejist David Lifchitz, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin’in dev baş ve omuz modelini gerçekleştirdiğini dile getirdi. David Liftchitz, kripto para birimi Bitcoin’in 31 bin dolar seviyelerine ineceğini ve 20 bin dolar seviyelerine inme ihtimalinin de olduğunu öne sürdü.

Bir başka analist Justin Bennett de kripto para devi Bitcoin'in sıçrama yapabileceğini belirtti. Yaşanan sert düşüşler sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin'in yüzde 20-30 civarında yükseliş gerçekleştirebileceğini ve böylelikle 50-56 bin dolar seviyesine çıkabileceğini iddia etti.

Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş ayrıntılar! Beş soruda tüm detaylarıyla!

Ne kadar emekli maaşı alırım? SGK 4A, 4B ve 4C maaş hesaplaması!

Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken kripto para açıklaması!

Altında büyük fırtına geliyor!

Merkez Bankası kararı sonrası dolarda son durum!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?