06 / 05 / 2024

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto para piyasalarının ABD'nin düzenleme girişimlerini, Fed kararını ve Ripple davasını izlediği belirtiliyor. Ocak'ta sert düşen Bitcoin 40 bin dolar seviyesine geçerek 44 bin dolar seviyelerini görürken, kriptolar Fed kararı ve ABD'nin atacağı düzenleme adımlarının ardından yaşanacak gelişmeler



KRİTİK VERİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Bugün duyurulacak kritik ABD enflasyon rakamları da Fed’in olası kararı için de bir veri hazırlayacak. ABD’de 2021 yılı enflasyonu son 39 senenin zirvesini görerek yüzde 7 olmuştu

Enflasyondaki yüksek seyrin sürmesi, Fed’in para politikasındaki sıkılaştırmayı sertleştireceğine ilişkin öngörüyü de tetikliyor. Sıkı para politikası sebebiyle ABD dolarının değerinin artacak olması ve piyasadaki para bolluğunun düşecek olması sebebiyle risk iştahı da geriliyor. Risk iştahının gerilemesi ise en riskli yatırım aracı olarak görülen kripto paralara da yansıyor.

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

KRİTİK DAVA GÖRÜLECEK

Kripto piyasasının yakından takip ettiği bir başka gelişme de 17 Şubat tarihinde ABD’de görülecek Ripple davası. Dava kapsamında Rippe’ın iç yazışmaları mahkemeye sunulacak. İlk defa gün yüzüne çıkacak bu yazışmalarla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.

2020 Aralık'ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından blockchain devi Ripple’a menkul kıymet davası açılmıştı. Davada Ripple’dan 1,3 milyar dolar tutarında tazminat istendi. 

SEC'in, Ripple'a karşı kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığını ileri sürerek açtığı davanın bir parçası olarak CEO Garlinghouse'un kripto para ticaret platformlarından “dünyanın her yerindeki” yatırımcılara 357 milyonu aşkın XRP token'ı sattığı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön