29 / 04 / 2024

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat! 

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat! 

Kripto paraların haftaya nasıl başladığı milyonlarca yatırımcı tarafından merak ediliyor. Peki kripto para piyasaları bu haftaya nasıl başladı? İşte yatırımcıların merakla araştırdığı o soruların yanıtları...



Bitcoin fiyatı, dün 21 bin 888 dolara ulaştıktan sonra hafta kapanışını 21 bin 038 seviyesinden gerçekleştirdi. Bitcoin, mevcut kapanış fiyatıyla haftalık yüzde 6 değerlenirken, son 24 saatte yüzde 1 oranında düşüş kaydetti. BTC piyasa değeri, an itibarıyla 404 milyar dolar seviyesinde gerçekleşirken, piyasa hakimiyet oranı, son iki haftalık düşüş sonrasında yüzde 43 bandında seyrediyor. 

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat!  

Bitcoin, geride kalan haftayı pozitif kapattı ve son aylardaki düşüş trendinde bir miktar soğuma gerçekleşti. Fakat kripto para korku ve açgözlülük endeksine göre piyasadaki tedirginlik sürüyor. Korku ve açgözlülük endeksi, geçmişte günlerde 9 seviyesine kadar geriledi ve tarihi bir dip seviyesine indi, ardından 12 değerine kadar ulaştı. 

Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta dip seviyelerden sıçrayıp ana destek noktası 20 bin dolar seviyesinde tutunsa da piyasada alıcı hacminin eksikliği tedirginliğe neden olmayı sürdürüyor. 

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat! 

Investingcom'da yer alan habere göre; Dogecoin (DOGE) ise dün trendini bozmadı ve bugün de değer artışını sürdürüyor. Dogecoin fiyatı, son 24 saatte yüzde 12 artarak, fiyatını 0,077 dolar bandına çıkarırken haftalık bazda yüzde 32 değer artışı kaydetti. 

Dogecoin, haftanın ilk saatlerinde en büyük 100 kripto para arasındaki en iyi performansı elinde bulunduruyor. Bu arada hafta başlangıcında ilk 100 kripto paranın 93’ü son 24 saatte negatif seyrini sürdürüyor. 

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat! 

Diğer yüksek sermayeli kripto varlıklar arasında Ethereum, hafta kapanışını 1.200 dolardan düşük gerçekleştirse de haftaya hafif alıcılı bir başlangıç yaptı ve tekrar 1.200 dolar bandına yerleşti. 

Cardano ve Solana, ilk 10’da son 24 saatte en çok değer kaybı yaşayan kriptolar oldu. Cardano (ADA), yüzde 4,5 oranında değer kaybının ardından haftanın ilk saatlerinde 0,5 doların hemen altında yer alıyor. Solana (SOL) ise yüzde 4 oranında değer kaybetti ve 40 dolar bandında seyrediyor. 

En büyük 100 kripto para arasında haftalık bazda en iyi performansı sergileyen 5 kripto para ise sırasıyla; Compound (COMP) (yüzde 64), Polygon (MATIC) (yüzde 53), Sandbox (SAND) (yüzde 47), Shiba Inu (SHIB) (yüzde 43), Zilliqa (ZIL) (yüzde 41) oldu.

Altın fiyatları tepetaklak oldu! Altını olanlar şimdi yas tutuyor! Son dakika altın fiyatları 27 Haziran 2022....

Şok'tan dev indirim! Kuruyemiş, Finish Quantum Ultimate, Çikolata, Yulaf, Yumuşatıcı... 27 Haziran 2022 fiyat listesi!

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç lira olacak? Kim kaç lira maaş alacak?

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesinde son dakika zam iddiası! Emekli ikramiyesi kaç TL? Zam geldi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön