02 / 05 / 2024

Kripto paralarda büyük sarsıntı! Kağıttan ev dağılıyor mu? Kripto kazançları düşecek mi?

Kripto paralarda büyük sarsıntı! Kağıttan ev dağılıyor mu? Kripto kazançları düşecek mi?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Michael Roberts, bugünkü köşesinde kripto para piyasasını kaleme aldı. İşte Michael Roberts'ın 'Kripto para piyasası nasıl altüst oldu?' başlıklı yazısı...



Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Michael Roberts, "Geçen perşembe günü 1,3 trilyon dolarlık kripto para endüstrisi, kripto piyasasında kritik bir çıpa olan “stablecoin” Tether kısa bir süre için ABD doları ile bağlantısını sürdüremediğinde ağır bir darbe aldı" ifadelerini kullanarak yazısına başladı. 

Kripto paralarda büyük sarsıntı! Kağıttan ev dağılıyor mu? Kripto kazançları düşecek mi?

Stablecoin, mevcut itibari (fiat) para birimine, yani ABD dolarına bağlı olan ve bitcoin gibi bir kripto para birimi ile dolar gibi resmi bir para birimi arasında geçişleri kolaylaştıran bir kripto para. "Stablecoin'lerin gerçek dünya para birimlerini takip etmesi ve böylece borsa aktörlerine sürekli dalgalanmaya açık dijital paralar üzerinde bahis yapmanın dışında nakitlerini depolamak ve yatırmak için güvenli bir yer sağlayarak daha geniş kripto pazarının istikrarında merkezi bir rol oynaması bekleniyor" değerlendirmesinde bulunan Michael Roberts, kripto paralarda geçtiğimiz hafta yaşananlara değinerek piyasadaki son durumu aktardı. 

Peki kripto paralarda son durum ne? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön