Kripto Paralar

Kripto paralarda neler oluyor?

Kasım'da ralli yapan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri 2022'ye de olumsuz girdi. Peki kripto paralarda neler oluyor?Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, Kasım'ın ortalarından itibaren düşüş trendinde olan, toparlanma gösteremeyen ve sık sık gündeme gelen kripto para birimleri yeni yıla da olumsuz girdi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarında yükseliş denemeleri başarısızlıkla sonuçlanıyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, Kasım'ın ortalarından itibaren düşüş trendinde olan, toparlanma gösteremeyen ve sık sık gündeme gelen kripto para birimleri yeni yıla da olumsuz girdi. Açıklanan verilere göre, en güçlü yükselişi de Binance'da listelenen GLMR yaptı.

Yaşanan gelişmelere göre, ABD Merkez Bankası'nın faizleri artırma ihtimali, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve altın fiyatlarındaki hareketlilik, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yeni varyantının dünyayı etkisi altına alması, yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para ve madencilik faaliyetlerine kısıtlama ya da yasaklar getirilmesi, kripto paralara yönelik regülasyon seslerinin yükselmesi düşüşlerde etkili oldu.

Son dönemde enerji fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para madenciliği zaten sekteye uğrarken ülkelerin yasaklarını artırması da olumsuzluğu körüklüyor.
 

Kazakistan'da yaşanan iç karışıklık da son dönemlerde düşüşte etkin rol oynadı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para madenciliğinin önemli ülkeleri arasında yer alan Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarının protesto edilmesi ve sonrasında askeriye devreye girdi ve Kazakistan'da iç karışıklıklar başladı. Rusya'dan da konu ile ilgili destek alan Kazakistan, protestocuları uyarmadan vurması iç karışıklığı tetiklerken mağazaları da yağmayanların sayısı da artış gösterdi. Yaşanan gelişmelere göre, enerji sorunu yaşanacağı beklentisi ve internetin kesilmesi sebebiyle Kazakistan'da da kripto para madenciliği de adeta durma noktasına geldi.

BITCOIN NASIL SEYREDİYOR?

Yatay şekilde seyreden ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen bitcoin 42 bin dolar seviyelerinde denge bulmaya çalışıyor. Merakla beklenen ve ABD'deki Aralık ayı enflasyon verisine de odaklanan kripto para birimi Bitcoin güne 42 bin 798 dolardan başladı. Açıklanan verilere göre, gün içinde en düşük 42 bin 470 dolar, en yüksek de 42 bin 959 dolar seviyelerine ulaştı. Açıklanan verilere göre, saat 06.58 itibarıyla 42 bin 630 dolar seviyesinde. Yine açıklanan verilere göre, bitcoin'in dominansı da yüzde 40 seviyesinde.
 

ETHEREUM'DA SON DURUM NE?

Yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimlerinden Ethereum da 3 bin 200 dolar seviyelerinde. Kasım'da 5 bin dolar sınırına yaklaşmış olan Ethereum, açıklanan rakamlara göre, güne 3 bin 239 dolardan başlamış oldu. Gün içerisinde en düşük 3 bin 221 dolar, en yüksek de 3 vin 260 dolar seviyelerine ulaştı. Yine açıklanan verilere göre, saat 06:58 itibarıyla Ethereum 3 bin 235 dolardan alıcı buluyor.

EN POPÜLER GLMR

Herkes tarafından merak edilen verilere göre, en çok yükselen kripto para birimi de yüzde 16.693 oranında yükselen GLMR oldu. Açıklanan verilere göre, GLMR, Binance'da listelenmesiyle beraber sert bir şekilde yükseldi. 0.2501 dolar ile işleme başlayan GLMR 42 dolara çıktı. Açıklanan verilere göre, yüzde 16 bini aşkın yükseliş gösteren GLMR sonrasında 9 dolar seviyesine geriledi. 

ŞAKA COINLER NE DURUMDA?

Şaka şeklinde ortaya çıkan sonrasında da finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu'de de herhangi bir güçlenme görülmüyor. Açıklanan verilere göre, Dogecoin 0.15 dolar, Shiba Inu da 0.00002775 dolar seviyelerinde. Bir zamandır milyarder iş adamı Elon Musk, Dogecoin'e yönelik herhangi bir açıklama yapmıyor. Musk son olarak En son açıklamasında bazı Tesla ürünlerinin Dogecoin ile satılabileceğini belirtmişti.

EN ÇOK YÜKSELENLER HANGİLERİ?

Resmi olarak açıklanaa verilere göre, en çok yükselenler arasında yine altcoinler yer alıyor. Açıklanan rakamlara göre, DUSK yüzde 16.40 oranında yükselişle 0.71 dolar, ROSE yüzde 23 oranında yükselişle 0.47 dolar, GLMR yüzde 3514 oranında yükselişle 9.04 dolar seviyelerinde.

EN ÇOK DÜŞENLER HANGİLERİ?

Açıklanan verilere göre, en çok düşenleri de altcoinler meydana getiriyor. Açıklanan resmi rakamlara göre, ICP yüzde 9 oranında düşüşle 33.2 dolar, ACH yüzde 15 oranında düşüşle 0.06 dolar, DASH yüzde 9 oranında düşüşle 140.5 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin neden düşüyor?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?