Kripto Paralar

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş sürerken, kripto tabanlı iş modellerine sahip ya da kripto paraya büyük yatırım gerçekleştiren şirketler zarara uğramaya başladı. Kripto para partisi bitti mi?  Riskli yatırım aracı olarak görülen ve yüksek oynaklık, denetimsizlik gibi sorunlar sebebiyle güvenli araçlar arayan yatırımcıların uzak durduğu kripto para piyasasında işler kötüye gidiyor

Bitcoin'in 20 bin doların altına düşmesiyle, kripto para piyasasında zor günler yaşanıyor. Riskli yatırım aracı olarak görülen ve yüksek oynaklık, denetimsizlik gibi sorunlar sebebiyle güvenli araçlar arayan yatırımcıların uzak durduğu kripto para piyasasında işler kötüye gidiyor.

Merkez bankalarının para musluklarını kısmaya başlamasından sonra kriptolardaki çöküş hız kazandı. Mayıs'ta piyasanın karşılaştığı Luna ve Terra şokları sonrasında kriptolar, Fed başta olacak şekilde başlıca merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gitmesiyle beraber resmen çöküşe geçti. 

Peki kripto paralarda son durum ne? Kripto yatırımı yapmak mantıklı mı? İşte yatırımcıların merak ettiği o soruların yanıtları...

Kritik sınır olarak görülen 20 bin doların altındaki düşüşü süren lider kripto para Bitcoin’in yanında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’daki düşüş de sürdü. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Bitcoin'in Kasım'da tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü günden bu güne kripto piyasasının üçte ikisinden fazlası olan yaklaşık 2 trilyon dolar piyasadan silindi. Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 bin 802 dolardan yüzde 70’i aşkın değer kaybı yaşayarak 19 bin dolar seviyelerine düştü. 

Kripto piyasasındaki büyük çöküş ise kripto tabanlı iş yürüten ya da kriptolara büyük yatırımlar gerçekleştiren şirketleri de etkiledi. Bitcoin ve Ethereum’daki çöküş sebebiyle kriptolarda işlem yapan birçok finans kuruluşu da zarara uğradı.

KÜÇÜLMELER BAŞLADI

Geçen hafta Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Cryptocom’un CEO’su Twitter’da şirketin “zor ve gerekli kararlar” aldığına dikkat çekerek işgücünün yüzde 5’ini işten çıkardığını aktardı. 

Ünlü NBA yıldızı Lebron James’in reklamlarında oynadığı ve 50 milyon müşteri ile 4 bin çalışanı olan platformun bu kararı, kripto işi yapan şirketlerin zarara uğradığının kanıtı oldu. 

Aynı şekilde ABD’li yazılım şirketi MicroStrategy de Bitcoin'deki kayıp sebebiyle zorluk yaşıyor. MicroStrategy ilk olarak 2020'de Bitcoin satın aldı ve Bitcoin fiyatındaki gerilemenin acısını hisseden şirketlerden oldu. 

zleme kaynağı Bitcoin Treasuries verilerine göre şirket, kasasında bulundurduğu 129 bin 218 Bitcoin’den 1,06 milyar dolarlık zarar uğradı. Bu hafta şirketin söz konusu rezervi oluşturmak için borç aldığı 205 milyon doları ödeyemeyeceğine ilişkin iddialar gündeme geldi. 

Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek! Altın bu hafta iki katına çıkabilir...

Ünlü analistten endişelendiren öngörü! Kripto parası olanları kahredecek

Çöpten buluyor! 50 ülke kapış kapış alıyor