Kripto Paralar

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasıyla beraber küresel piyasalarda ve kriptolarda sert değer kayıpları kaydedildi. Kriptoların devi Bitcoin yüzde 7, Ethereum da yüzde 8'e yakın kayıplar gördü. Rusya'yla Ukrayna arasında yaşanan sorunla ilgili Putin, kartlarını açtı ve uygulamaı başlattı

Dünya geneli tarafından günlerdir merakla beklenen adımı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin attı. Rusya'yla Ukrayna arasında yaşanan sorunla ilgili Putin, kartlarını açtı ve uygulamaı başlattı. Putin tarafından, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk'taki ayrılıkçı yerlerin tanınmasına karar verildi. Ardından da bu alanlara asker ve araçların girmesine imkan sundu. 

Bu gelişmelerle beraber, kriptolarda ve hisse piyasalarında kırmızılar görülmeye başlandı. İlk sırada ABD borsaları olacak şekilde, Asya borsalarında da kayıpların odluğu kaydedildi. Olası bir çatışma senaryosu üzerinde durulması öngörüsü sebebiyle zaten gcünü kaybeden kriptolarda da çözülmeler iyiden iyiye kendini gösterdi. 

Peki kripto paralarda son durum ne? Hangi kripto paralar değerlendi hangileri değer kaybetti? Bitcoin'de son durum ne oldu? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği o soruların yanıtları...

FED ETKİSİ DE VAR

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen kriptolardaki değer kaybının ana sebebiyse Rusya-Ukrayna problemi olarak ön plana çıkarken, bir taraftan da ABD Merkez Bankası Fed'in Mart'ta faiz artırma planı bulunması da düşüşleri getiriyor. Fed, enflasyonun kontrol edilmesi amacıyla faizleri artırmayı planlıyor; böylece dolarda da değer artışlarının yaşanması öngörülüyor. 

REGÜLASYONLAR DA GELİYOR

Kripto paralarda ülkeler tarafından regülasyonların duyurulması ve çalışmaların tam gaz sürmesi de değer kaybına neden oluyor. Regülasyonlar sonucunda verilecek kararlar, kara para aklamanın önüne geçip kripto parlara düzen getirecek. 

MADENCİLİK FAALİYETLERİ DE YAVAŞLADI

Kripto para madenciliği faaliyetlerinde de ülkeler tarafından yapılan baskılar sebebiyle yavaşlamalar oldu. Enerji fiyatlarında kaydedilen yükselişler gerekçesiyle ülkeler kripto para madenciliğinin yapılmasına engel olruken; madencilik aracılığıyla kazanılan gelirler de azaldı. Madencilik cihazlarının fiyatlarında gerçekleşen yükseliş de, çip krizi ve enerji fiyatlarının artışının yanı sıra düşüş trendi içinde kalan kripto paralara ilginin düşmesi, madencilikten kazanılan gelirin en düşük seviyede olmasını sağlıyor. 

KORKU İKLİMİ YAYILIYOR

Pek çok sebep dolayısıyla toparlanma evresine giremeyen kripto paralarda korku endeksi de güçlenmeye devam ediyor. Kriptolardaki korku endeksi 20 puanla aşırı korku alanında seyrediyor.

BITCOIN AĞIR YARA ALDI

Kripto para borsasının devi olarak nitelendirien Bitcoin'de sert değer kayıpları sürüyor. Tarihi zirvesinden yüzde 47'lik oranda daha düşük seyreden Bitcoin ayı piyasasından da çıkabilmiş değil. Uzun süredir ayı piyasasında seyreden Bitcoin'de saat 08:14 itibarıyla yüzde 7 oranında değer kaybıyla 36 bin 630 dolar civarında işlem yapılabiliyor. Lider kripto birimi Bitcoin’in dominansı ise yüzde 42.74 olarak kaydedildi.

ETHEREUM DA DÜŞÜŞTE

Kriptoların en büyük 2'nci birimi  olarak nitelendirilen Ethereum'da da değer kaybı sürüyor. Ethereum bugün saat 08:14 itibarıyla yüzde 9’a yakın değer kaybederek 2 bin 516 dolar seviyesindn işlem gördü. 

RIPPLE’DA KAYIP BÜYÜK

Amerika Birleşik Devletleri'nde başı davalardan kurtulmayan Ripple’da da kayıpların derinleştiği görüldü. Ripple yüzde 15'lik bir değer kaybı yaşayarak 0.6772 dolar seviyesinden işlem görüyor.

SOLANA ALANLAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Hikayesi olduğuyla ilgili söylentilerle hızla yükselen ve 260 dolar seviyesine ulaşan Solana’da da herhangi bir toparlanma göstergesi bulunmuyor. Tarihi zirvesinden yüzde 69'lık bir oranla uzak kalan Solana'da, yüzde 14'lük değer kaybıyla 81 dolar seviyesinden işlem yapılıyor.

DOGECOIN’DE HEYECAN SONA MI ERDİ?

Dogecoin’le ilgili olarak milyarder iş adamı Elon Musk tarafından yapılan açıklamaların azalması ve etkisini de kaybetmesi de fiyatlarda değer kaybını getiriyor. Söylentilerin havada kalması ve sürekli beklentide kalınması umutsuzluğa neden oldu. Dogecoin, yüzde 11'lik değer kaybıyla 0.1251 dolar fiyatla satıldı. 

SHIBA INU YERİNDE SAYIYOR

Hürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı'nın haberine göre; Shiba Inu’de de tatsız seyir sürüyor. Düşük fiyatlı olması ve artacağına ilişkin manipülatif öngörülerle yön bulmak için çalışan Shiba Inu beklenileni sağlayamadı. Shiba Inu yüzde 14'lük değer kaybıyla 0,00002352 dolardan alıcı buluyor. 

YÜKSELEN YOK DENECEK KADAR AZ

En çok değerlenenler tablosunda manipülatif altcoinler yer alırken, bugün yalnızca 2 altcoinde hafif artış kaydediliyor. DATA yüzde 7 primle 0.08405 dolar seviyesinde olurken, ANC ise yüzde 7'lik primle 2.47 dolar seviyesinden satılıyor. 

DÜŞÜŞ LİSTESİNDE YOK YOK

Değer kaybedenler listesinde altcoinler lider olurken, RAD yüzde 33 oranında gerilemeyle 5.13 dolar, BETA yüzde 22 oranında gerilemeyle 0,49122 dolar, TFUEL yüzde 23'lük değer kaybıyla 0.1498 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Kripto para platformları nasıl işliyor? Bitcoin'le neler değişti?

Bitcoin'de risk arttı mı? Yatırımcılar dikkat!

Ünlü milyarderden şok eden açıklama: Kripto paralar yasaklansın önerisi!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Flaş haber! Dolar son bir ayın zirvesinde!

Ukrayna kriziyle Türkiye'de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!